5
(2)

Det kan dukke opp mange følelser knyttet til å være singel; Sorg, uro, frykt, bekymring, lettelse, glede, fryd, og så videre. Vit at uansett hva du føler, så er du sannsynligvis ikke alene om å føle det.

Det er også helt naturlig at følelsene kan variere mellom negative og positive følelser, uansett om det å være singel er kort- eller langvarig, et valg du har tatt, eller tilfeldig. Det er mye press for å være i et forhold i samfunnet, men flere og flere er single i Norge.

Ifølge Statistisk sentralbyrå så var det 974 200 personer som bodde alene i Norge ved årsskiftet 2019/2020. 18,3 prosent av Norges befolkning bor alene. Det betyr at 39,4 prosent av husholdningene i Norge består av én person.

Det kan av og til føles som om hele verden består av lykkelige par. Kjernefamilien og kjærester dominerer i reklame, film og på mange andre måter. For mange er det et selvstendig mål å møte en eller flere romantiske partnere og dele livet med dem, men for andre så er drømmen å være singel.

Selv for de av oss som bevisst har valgt å være alene, så kan det få en negativ påvirkning dersom folk maser om hvorfor en er singel, eller omtaler det som noe negativt. Da er det viktig å minne seg selv på at ens verdi ikke defineres av om en er i et forhold eller ikke,og alle de positive tingene ved å være singel.

Hvis du har single venner, så tilbring gjerne ekstra mye tid sammen med dem når du ikke er i et forhold. Har du ikke single venner, så kan du prøve å finne noen, eller bli med i grupper for single der du bor.

Kontakt gjerne en terapeut eller sexolog for å kunne snakke åpent om følelser knyttet til å være singel.

Singeluke på Seksualitet24.no – Denne uka har vi fokus på de av oss som er single. Inspirert av en artikkel i Psychology Today så vil vi komme med et nytt tips hver dag. På slutten av uka finner du alle tipsene på Dagens Tips.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This