5
(3)

Å føle seg trygg er essensielt for både seksuell lyst, gode orgasmer, å tørre å bli med noen hjem, og for kommunikasjonen. Dagens tips handler om å få partner(e) til å føle seg trygge.

Lytt til hva partneren din sier. Det er lett å bli revet med i sjekkesituasjoner eller i hverdagen og foreslå noe som hen ikke liker, eller er litt usikker på, og så overse signalene. Hvis hen uttrykker skepsis så understrek at alt dere eventuelt gjør må være samtykkende, og at det bare er en ide. Da kan det hende at du får et ja fordi vedkommende føler seg trygg og vet at du vil respektere et eventuelt nei senere. Det er også nødvendig å føle seg trygg for å kunne si den ærlige meningen sin.

Et hinder for mange er at man er redd for å si ja til en berøring eller lignende fordi man er redd for at det skal bli tatt som et automatisk ja til noe annet også. Få et tydelig samtykke før hver handling og vær tydelig på at dere stopper hvis hen ikke er tydelig villig til å fortsette. Da kan det være lettere å si ja til så mye eller så lite som en vil, uten å føle at man må si nei med en gang i tilfelle det eskalerer til noe mer enn man hadde planlagt.

Ikke bruk skyldfølelse eller andre typer press. Sørg for at det alltid er like lett å si nei som ja. Da vil partneren din føle seg tryggere. Hvis man maser eller presser, så er det ikke et gyldig samtykke, og partner kan føle seg utsatt. Man får ikke lyst til å si ja hvis man føler at noen tvinger seg på en, uansett om det fremstilles som humor eller et forsøk på å få sympati. Vil du overnatte hos noen, så spør om de er interesserte i å ta deg med hjem og se hva som skjer i stedet for, for eksempel å si at du ikke har noe sted å gjøre av deg den natta.

Hvis du tilhører en privilegert gruppe så er det ekstra viktig å ta hensyn. Menn undervurderer ofte hvor mange forhåndsregler kvinner tar før de sier ja til å bli med hjem eller å få besøk, og skeive uavhengig av kjønn er også en utsatt gruppe. Ikke alle er bekymret, men det skader ikke å vise litt ekstra tydelig at du er til å stole på.

Til sist så er trygghet en viktig faktor for å kunne slappe av, nyte og få orgasme. Det er ønskelig at partner(e) skal kunne være i øyeblikket og føle sanseinntrykk i stedet for å måtte tenke på om man er trygg.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This