5
(6)

Ohhcean er verdens første sexleketøyserie laget av plastavfall fra havet. Nordens største leverandør av sexleketøy og sexhjelpemidler skriver på sine hjemmesider at de har «startet et nytt kapittel. Et lite skritt i riktig retning.»

Sex-industrien har på mange måter gått foran når det gjelder teknologiske nyvinninger. Mange vil for eksempel påstå at dagens strømmetjenester er kommet så langt som de er, nettopp fordi sexindustrien har pushet på for å få ut sine produkter.

Verden er i starten på en grønn bølge med tanke på gjenbruk og resirkulering av ressurser og det er vel og merke seg at nå går sexindustrien også inn på i delen av næringskjeden.

Den første bølgen

«Dette er en liten dråpe i havet, men selv den minste dråpen kan skape en bølge – og med denne kolleksjonen er vi utrolig glade for å være de som starter den første bølgen,» forteller selskapet.

Den helt nye ohhcean-serien tilbyr tre sexleketøy laget av plastavfall fra havet med et tynt lag silkemykt silikon. De tre produktene kommer i form av ekte klassikere; den effektive staven, den luksuriøse g-punktsvibratoren og den kraftige kroppsvibratoren. Alle tre er fullt oppladbare, kommer med syv forskjellige vibrasjonsmønstre og leveres i miljøbevisst emballasje.

Alle ohhcean-produktene produseres i samarbeid med #tide, som er en av verdens ledende organisasjoner innen resirkulering og gjenvinning av plast fra havet.

«Dette er et samarbeid som vi er utrolig stolte av, av flere grunner. #tide sørger for at plasten samles inn fra og rundt havet i Sørøst-Asia i samarbeid med ulike veldedige organisasjoner. De sørger for at materialet ikke bare er laget av 100 prosent resirkulert plast fra havet, men også at hele prosessen drives av fornybar energi,» forklarer Sinful på sine hjemmesider.

Samles inn av lokale fiskere

Plasten samles inn av lokale fiskere fra og rundt hav, bekker og innsjøer i Sørøst-Asia. Disse fiskerne har både fått opplæring og betalt for å samle inn materialet og sortere det. Det samles inn ulike typer plast, både PET og PP.

PET, også kjent som polyetylentereftalat, er en lett resirkulerbar termoplast. Det finnes blant annet i brus- og eller vannflaske. Takket være en nøye gjenvinningsprosess kan lokkene fra disse flaskene brukes i produksjonen av ohhcean-produktene.

Når plastmaterialet er samlet opp fra havet og alle nærliggende områder, blir det registrert, vasket rent og strimlet opp. Disse blir så etterbehandlet i en prosess som drives av fornybar energi.

Ønsker å gjøre en forskjell

Det er Mathilde Mackowski, en av grunnleggerne av Sinful som har vært initiativtaker og prosjektleder for ohhcean-serien.

Produktene er selvsagt oppladbare, og vi vet ikke om produsenten er inspirert av «de syv hav», men alle sexleketøyene har syv forskjellige vibrasjonsmønster.

Skulle du bli fristet til å kaste loss og dra til sjøs med ohhcean-serien, så husk at det aldri kan bli fuktig nok, husk vannbasert glidemiddel.

«Produktene er ikke 100 prosent bærekraftige, men det er et skritt i riktig retning, noe som vi er skikkelig stolte over og vi håper dette er med å gjøre en liten forskjell i den store sammenhengen,» uttaler Mia Mikkelsen som er ansvarlig for partnerskap i Sinful-selskapet.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 6

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This