3.7
(3)

Det er svært populært å legge ut før- og etter bilder i sosiale medier. Det kan være morsomt å se tilbake på hvordan en så ut for lenge siden, men for noen er det utfordrende å se slike bilder, eller å legge dem ut selv. Dagens tips handler om før- og etter bilder.

For noen er slike bilder problematiske fordi de antyder at noe med utseendet er bedre på det ene bildet enn det andre. For noen som sliter med selvbildet kan det være vondt å se noen legge ut bilde etter for eksempel å ha slanket seg. Vi er ikke imot at en skal kunne endre kroppen eller utseendet sitt dersom en ønsker det, men vil minne om at skjønnhetsidealene vi har er nokså smale og umulige for mange å passe inn i. Noen vil alltid se ut som før- bildet, og det er viktig å ha respekt for at ingen kropper er feil.

Det er bra at kroppene våre endrer seg gjennom livet. Kroppen vår prøver stort sett så godt den kan å ta vare på oss, og har en fantastisk evne til å lege seg selv hvis den blir skadet. Alderstegn, arr og varierende kroppsvekt er en positiv del av dette. Noen bilder som viser endring er nesten udelt positive, som bilder av graviditet eller bilder hvor man tør å bryte med normer og skjønnhetspress. Bare vær forberedt på eventuelle ubetenksomme kommentarer. Du kan skrive det i posten dersom du ikke ønsker at noen skal kommentere.

For de av oss som er trans, så kan det føles veldig bra å legge ut før- og etter bilder av effektene av kjønnsbekreftende behandling. På den andre siden så er ikke alle komfortable med å legge ut før- bilder, så ikke føl at du må gjøre det.

Hvis du blir utfordret til å legge ut et nytt og et gammelt bilde, så husk at det er lov til å si nei, uansett grunn. For deg som inviterer noen til å gjøre det, så vær åpen for at ikke alle har lyst, og respekter det. Vurder om det er nødvendig å legge ut et før- og etter bilde, og legg gjerne ved en innholdsadvarsel slik at de av oss som ikke ønsker å se dem kan slippe. Dette handler ikke om å nekte noen å glede seg over bilder, men bare om å være litt mer bevisst på hva slags signaler de kan sende ut.

Hvis du velger å kommentere på før- og etter bilder etter at noen har endret kroppen din, så tenk litt på hvordan det vil føles hvis endringene ikke er permanente. Vær gjerne støttende, men ikke skriv noe nedsettende om vedkommende før vektnedgangen eller treningen. Utsagn som “Nå ble du fin!” kan fort leses i et annerledes lys hvis man endrer seg tilbake igjen.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

3.7 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This