3
(4)

Grensesetting kan være tøft, både for den som setter grensen og de som blir påvirket av den. Dagens tips handler om å være forberedt på at mennesker rundt deg kan reagere med motstand når du setter grenser.

Det er mye fokus på at man må kjenne egne grenser, formidle dem til andre, og så videre. Det er gode og viktige tips å ha med seg, men det er dessverre ikke alltid så enkelt som å si hva man vil, og så blir det slik. Hva gjør du hvis noen ikke vil godta dine grenser?

En måte folk kan yte motstand på er ved å si «Nei, nå tuller du!» eller ved å begynne å le. Det er lett å le med og gå tilbake på egne grenser når noen gjør det, men prøv å svare alvorlig at dette mener du, eller at det er viktig for deg. Hvis vedkommende ikke vil ta det alvorlig, så er ikke det et godt tegn. Kanskje er det da best å fjerne seg fra situasjonen hvis du kan. Det kan også vise at du mener det du sier.

Noen forsøker å overse eller lure seg unna grenser som er satt. Hvis du for eksempel har sagt at du kun vil ha sex med kondom og en partner later som om hen glemmer å ta den på, eller prøver å forhandle på nytt før dere skal ha sex, så er det lurt å holde på den grensen og la være å ha sex. Ofte ombestemmer de seg da, og hvis ikke så har du uansett gjort noe viktig for deg selv ved å stå på kravene.

Det kan også skje at noen sier det rett ut at de ikke vil godta grensen du setter. Kanskje syns de det er urimelig, eller er vant til at man ikke stiller krav. Da håper vi at du ikke gir deg. Det at man har gjort noe på en måte før betyr ikke at man alltid må gjøre det slik, og du skylder ingen å ikke endre deg.

Det er ikke et godt tegn hvis noen ikke vil respektere grensene dine. Selv om det kommer overraskende på, at det er en ny eller uvanlig grense, så er det ikke en unnskyldning for å ikke lytte og gjøre som du sier.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

3 / 5. 4

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This