0
(0)

Bekymrer du deg for å prøve nye ting fordi du tror at A må føre til B? Dagens tips er å snakke om grenser og gjøre det du har lyst til.

Noen har partner(e) som foreslår nye ting, men sier nei selv om de egentlig har lyst til å teste det som blir foreslått.

Det kan være fordi de er redde for at partneren skal ha flere ideer på lager som de kanskje ikke har lyst til å prøve.

En kan også frykte at den nye aktiviteten etter hvert skal bli noe man ikke vil gjøre lenger, og at et nei ikke vil bli respektert. Da er det logisk at en gjerne holder seg til det en er vant til.

I stedet for å si nei til nye forslag, så vil vi da foreslå å ta en samtale om grenser. En kan for eksempel si «Ja, det vil jeg gjerne prøve, men jeg har ikke lyst til å prøve noe annet nå» eller «Ja, det kan vi, men da må du love meg at vi stopper hvis jeg sier nei».

Å prøve nye ting sammen og oppleve at grenser blir respektert bygger tillit.

Noen bekymrer seg for at en skal bli sett på som «billig», eller er redd for å skamme seg i ettertid. Hvis en sliter med skamfølelse i sammenheng med sex kan det være verdt å snakke med en sexolog om det.

Det er viktig å vite at hva man gjør eller liker mens man har sex ikke definerer oss som mennesker eller vår verdi. Det er ingenting skamfullt ved å ha sex. Hvis partneren din tidligere har uttrykt at noen som gjør det hen foreslår er mindre verdt, så burde man snakke om deres forhold til skam og sex.

Noen er redde for å begynne med noe nytt selv om de har lyst fordi de tror at A alltid må bety B. Hvis de prøver en ting, så vil de de stadig ha lyst til å prøve noe mer spennende, helt til de ikke kjenner seg selv igjen i det de er villige til å gjøre.

For de fleste så er det ikke slik at man vil prøve masse annet når man gjør en ny aktivitet, men hvis du gjør det, så fører det mest sannsynlig bare til mer nytelse og glede. De som presser grensene for hva de er villige til å gjøre for nytelse, gjør vanligvis det fordi de er trygge på seg selv og har god kommunikasjon om seksualitet.

Føler du deg utrygg på hva du egentlig vil, så kan det være lurt å vente med utforskning, men det er ingen automatikk i at en ny ting fører til et skred av eksperimentering.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This