5
(7)

Mange blir skremt av å skulle teste smerte i sammenheng med seksualitet, og det er viktig å understreke at smertelek bare må skje med et entusiastisk samtykke. Likevel er det mange som utforsker smerte, og blir overrasket over hvor givende det kan være. Dagens tips handler om å utforske smerte.

Hvorfor liker vi smerte?

Når kroppen påføres smerte, så produserer den sine egne smertestillende stoffer. Når man slutter så fortsetter kroppen en liten stund, og for noen gir dette en følelse av nytelse, eller å bli «høy». For andre så er det gøy å utfordre seg selv og se hvor mye man tåler, eller som en del av et rollespill.

Noen liker at det er tabu og føles litt forbudt. Det kan gi litt ekstra opphisselse og nytelse. Det er ofte ikke selve smertepåføringen man tenner på, men situasjonen rundt, spenningen og tilliten man viser sin partner ved å la dem gi eller få smerte.

Hvordan utforske

Husk at det ikke må være mye eller hardt. Litt kloring, å klype med fingrene eller ris på rumpa er like mye smertelek som oksepisk og elektrisitet. Start gjerne litt mer forsiktig enn du har lyst til, og bygg opp leken gradvis.

Kontrasten mellom hardt og mykt, kaldt og varmt, vondt og godt kan være spennende å utforske. Du kan kalle det BDSM hvis du vil, men det er ikke obligatorisk, selv om smertelek er en del av BDSM- forkortelsen.

Smerte kan få oss ut av hverdagen og i kontakt med kroppen og sansene raskere enn mye annet. Den kan være nyttig for å nullstille oss selv etter en lang dag på jobben, eller for å aktivere sansene for flere inntrykk.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 7

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This