5
(4)

Dagens tips handler om urealistiske kroppsidealer for menn, og hva man kan gjøre for å ikke la seg påvirke så sterkt av dem.

Et eksempel på hvordan kroppsidealene for menn har forandret seg er Batman. På 60-tallet så var skuespilleren som spilte Batman slank, veltrent og attraktiv etter datidens standard, men nå er Batman mye mer muskuløs. Og denne utviklingen skjer ikke bare med superhelter. Hverdagsmenn opplever også mer kroppspress, og stadig flere opplever å få både megareksi og spiseforstyrrelser.

Megareksi er en sykelig trang til å bli større og mer muskuløs. Det er bra å trene og holde seg i form, men det kan være på tide å søke hjelp hvis man prioriterer trening over skolearbeid, jobb, sosialt liv og lignende. Husk at den kroppstypen som man ser i film og på TV er svært vanskelig å skape og opprettholde, og at mange har personlige trenere og ekstreme livsstiler i perioder hvor de filmer for å opprettholde muskelmassen. Dette er ikke realistisk for de fleste av oss andre.

Forskning viser at både kvinner og menn syns at muskuløse menn er fysisk attraktive, men at menn generelt sett foretrekker større muskler enn kvinner. Menn overvurderer hvor mye muskelmasse som er attraktivt for kvinner.

For ikke å la seg påvirke så mye av kroppspress så anbefaler vi å variere hvem du følger i sosiale medier. Følg gjerne folk med ulike kropper slik at man opprettholder en følelse av at kropper er veldig ulike, og like bra.

Husk at det å være fysisk attraktiv kan hjelpe en med å få en partner, men at det gjerne kreves mer enn det for både å tiltrekke noen og å være i et forhold. Vi søker alle forskjellige egenskaper, og det å være morsom, hjelpsom, en god samtalepartner, empatisk, oppmerksom og så videre er også verdifulle kvaliteter som en kan bruke, og som bør dyrkes.

I stedet for å henge seg for mye opp i utseende så kan man jobbe med å lære seg å ta initiativ, å få partnere til å føle seg trygge og sett, og mye annet.

Sliter du med selvbildet, så anbefaler vi å oppsøke en sexolog eller psykolog som kan hjelpe deg med å endre tankemønster og akseptere deg selv.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 4

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This