5
(2)

Dagens tips handler om å unngå sammenlignende komplimenter.

Komplimenter er bra, og de fleste av oss kan med fordel skryte mer av andre. Det kan gjøre dagen lysere, og gi bedre selvbilde.

Når man gir komplimenter så er det flott å fokusere på hva vedkommende er flink til, noe som gjør hen unik, et vakkert utseende eller positive egenskaper. Vurder hvor godt dere kjenner hverandre før du gir personlige komplimenter.

Det er lett å sammenligne seg med andre. De fleste av oss gjør det hele tiden, og det kan være utfordrende hvis man føler at man kommer til kort. Det er klokt å unngå å skryte av noen ved å kritisere en annen, eller ved å sammenligne uten å ha blitt spurt om det på forhånd.

For mange så kan det utløse usikkerhet å få sammenlignende komplimenter. De hører kanskje ikke det positive en gang, men bare at de blir sammenlignet med andre, noe som kan være stressende.

Får du lyst til å si at «Du er så mye morsommere enn han», «Du har det fineste smilet her», eller lignende, så er det lett å omskrive det før du sier noe. For eksempel «Du er så morsom» eller «Du har et vakkert smil». Kanskje vil du også legge til noe annet, som at «Du er så morsom! Den historien du fortalte sist har jeg ledd av hver gang jeg har tenkt på den». Slik kan du formidle det positive, uten å få hen til å tenke at du hele tiden vurderer hen opp mot andre.

Aldri gi meg et kompliment ved å fornærme andre kvinner. Det er ikke et kompliment, men en konkurranse ingen av oss hadde sagt ja til. 
Anonym

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This