5
(3)

Når vi søker partner så kan vi bli både nervøse og analysere egen atferd litt vel nøye, men vi kan glemme å vurdere om følelsene vi får kommer fra en genuin, positiv og gjensidig relasjon eller en mild hekt.

Å bli hekta beskrives som «En nervøs, romantiserende, tvangsmessig opptatthet av en annen, med sterke innslag av panikk og avhengighet» i Sissel Grans bok om temaet. De fleste kommer heldigvis ikke helt dit, men vi anbefaler å være litt på vakt hvis du kjenner deg igjen i noen av de følgende tegnene.

Sliter du med å sette grenser? Tenker du gang på gang at du skal gi beskjed, men klarer ikke i frykt for å miste relasjonen? Da kan det være nyttig å jobbe med evnen til å sette grenser og å utfordre seg selv til å snakke om det som føles utfordrende. Relasjonen er kanskje ikke verdt å ha hvis du ikke kan snakke om det du har behov for.

Blir du kjempeglad hver gang du hører fra din utkårede, men går rett i kjelleren hvis du ikke får kontakt på en stund? Prøv å ta et steg tilbake og vurder om du virkelig får det du trenger ut av denne relasjonen. Hvis du har det dårlig størstedelen av tiden, men føler at de små glimtene av oppmerksomhet veier opp for det, så kan det være en hekt i stedet for et likeverdig forhold.

Føler du at du må jobbe mye for å holde forholdet i gang? Hvis det er du som tar kontakt stort sett hver gang, føler at du må tilpasse deg partner, og hele tiden er på tilbudssiden, så er det ikke rart hvis man blir utmattet. Selv om du føler at du har lykkes og at alt er fint når dere endelig er sammen, så kan denne skjevheten være et tegn på at det er en hekt.

For å avsløre hekten så kan det være grunn til å stille seg noen spørsmål. Hva ville du for eksempel ha sagt til en venninne i samme situasjon? Føler du at det er ditt ansvar å legge til rette for forholdet mens du unnskylder din partner? Har du utfordringer med å sette grenser eller å tilpasse deg for mye? Har du begynt å utsette eller unngå ting du tidligere prioriterte for å være tilgjengelig i tilfelle din utkårede får tid til å gi deg oppmerksomhet? Svarene kan gi grunnlag for refleksjon rundt om du får det du trenger, eller om forholdet eller flørten har utspilt sin rolle.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This