0
(0)

Barna tilbringer langt mer tid på internett nå under koronakrisen og er dermed mer utsatt for nettovergrep, advarer Unicef.

– Mangelen på fysisk sosial kontakt med venner og andre viktige personer kan føre til at barn tar større sjanser, som for eksempel å sende seksualiserte bilder, eller å utgi informasjon om seg selv som kan sette dem i en sårbar situasjon, skriver Unicef i en pressemelding.

Unicef fremmer flere forslag for å beskytte barn på nett under pandemien.

* Myndighetene bør styrke tjenester som gjelder beskyttelse av barn.

* IT-bransjen og selskapene bak sosiale plattformer bør sørge for at plattformer på nett har økt beskyttelsestiltak for barn.

* Skolene bør tilpasse retningslinjene for beskyttelse av barn på nett til den nye hverdagen med hjemmeundervisning og sikre tilgang til skolens helse- og rådgivningstjenester.

* Foreldre bør sørge for at barnas digitale hjelpemidler har de nyeste sikkerhetsoppdateringene, og de bør snakke med barna om hvordan og hvem de snakker med på nett.

– Situasjonen som familier og barn befinner seg i nå, er ukjent og kan skape usikkerhet for oss alle. Livet til millioner av barn er snevret inn, og de har ikke annet valg enn å oppholde seg hjemme og store deler av tiden foran en skjerm.

Denne omstillingen må vi hjelpe dem å navigere trygt gjennom, sier direktør for barns rettigheter og bærekraft i Unicef Norge, Kristin Oudmayer.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This