5
(6)

Uforpliktende sex har fått et ufortjent dårlig rykte. Det å ha sex bare fordi man har lyst, uten forpliktelser, kan være både sunt og positivt.

Noen føler på skam etter å ha hatt uforpliktende sex på grunn av utdaterte holdninger om at sex i forpliktende forhold er det eneste rette, at seksualiteten på en eller annen måte kan bli brukt opp, eller at man blir «skitten» av å ha sex med flere enn en partner. Men sannheten er at vi har kapasitet til å føle nytelse og glede sammen med så mange (eller så få) som vi ønsker, og ingen har rett til å dømme oss for hva slags sex vi har, eller med hvor mange.

Tenker du at du bør ha sex av en eller annen grunn, så kan det være lurt å tenke seg litt om. Det er oftest ikke lurt å ha sex fordi du føler at du bør ta initiativet hvis det har gått så og så lang tid, at du håper at vedkommende vil bli romantisk interessert hvis dere har sex selv om de har sagt at de ikke er det, at du føler at det er forventet av deg og det er vanskelig å si nei, eller lignende.

Har du sex kun for å få bekreftelse på at du er attraktiv, så kan det være en god grunn til å tenke over om dette er et mønster, eller bare noe du føler der og da. Det er ikke nødvendigvis problematisk hvis det skjer få ganger, men et godt selvbilde bør være basert på positive tanker om en selv.

Det er heller ikke ok å utnytte andre som kanskje håper på noe mer, eller syns det er vanskelig å si nei.

Når det er sagt så kan uforpliktende sex være en stor kilde til fantastiske opplevelser, glede, overskudd, lek og nytelse. Kjenner du at blodet bruser og at du får lyst, så flørt og se om dere har den samme ideen. Det kan føles spennende å ha sex med noen som er relativt ny og ukjent, og å følge kåtskapen uten å tenke på mer enn her og nå.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 6

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This