5
(3)

Fysisk aktivitet er bra for den seksuelle helsa. Det forebygger mange seksuelle utfordringer som lav mobilitet, ereksjonssvikt, lystproblemer, og mer. Dagens tips handler om at litt fysisk aktivitet er bedre enn ingenting.

De av oss som har vært lite i fysisk aktivitet kan bli demotiverte av reklamene fra treningssentre hvor slanke, superblide mennesker ser ut til å trene hardt uten å bli svette en gang. Kanskje har vi også noen treningsfantaster på jobb eller i sosiale medier som konstant legger ut om siste, intense treningsøkt. Da er det lett å tenke at det ikke er noen vits i å prøve en gang, for man kommer aldri til å klare å delta i maraton eller å løfte tunge vekter.

Da er det godt å vite at det ikke er nødvendig heller. Lett eller moderat fysisk aktivitet er også kjempebra. Du kan for eksempel gjøre enkel yoga, lufte bikkja, trene med treningsstrikk, gå trappen i stedet for å bruke heisen, svømme, eller lignende. Det beste er å finne noe som man liker å gjøre, uavhengig om man er flink til det, eller om det er instagram-vennlig. Da er det større sjanse for at man fortsetter med det.

Og det beste av alt? Forskning viser at de av oss som har vært i svært lite aktivitet fra før, har størst utbytte av å gjøre litt. Med andre ord så kan du klappe deg selv på skuldra hvis du går en kort tur, sykler litt eller danser i stua til en favorittsang eller tre.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This