5
(3)

Dagens tips handler om hvordan man kan forebygge og behandle ereksjonssvikt. Vi vet at fysisk aktivitet hjelper, men hva slags aktivitet bør man prioritere?

For det første så trener kroppen til de fleste helt av seg selv. Når du sover så fylles penis med blod, og du har to  – seks ereksjoner i løpet av en natt. Dette er bra fordi penis vanligvis ikke har særlig mye blodgjennomstrømming, og det er viktig å holde blodårene i form. Hvis man ikke får slike spontane ereksjoner, så kan man bruke penispumpe for å trene penis. Hvis penis ikke får jevnlig blodgjennomstrømming så kan blodkarene herdes slik at de ikke lenger vil utvide seg like mye ved ereksjon, og penis kan krympe.

Det å være i god fysisk form er en god, generell forebygging. Det holder hjertet og resten av kroppen i gang, gir bedre utholdenhet, og forebygger høyt blodtrykk, åreforkalkning, og andre ting som kan påvirke reisningsevnen. Fordi penis ikke har noen særlig blodgjennomstrømming i slapp tilstand vil ikke løping, styrketrening eller lignende påvirke den direkte, men det kan forhindre at du får problemer indirekte. En undersøkelse fra Harvard viste at de som trente 30-46 minutter hver dag hadde 30 prosent mindre sjanse for å utvikle impotens. Moderat trening er nok. Trening hjelper ikke bare på fysiske årsaker til impotens, det kan forebygge og hjelpe mot psykiske årsaker også.

Kegeløvelser kan hjelpe mot ereksjonssvikt. Du finner musklene du skal trene ved å prøve å holde igjen urinstrømmen når du tisser, men tren på andre tidspunkt. Når du har identifisert bekkenmuskulaturen så kan du trene den så ofte du vil. Prøv gjerne å vippe penis opp og ned når den er stiv. Øvelsene bedrer blodtilstrømmingen i underlivet, og kan gi sterkere orgasmer.

 Mange menn opplever å få utfordringer med reisningen, særlig etter at de har blitt 40 år. En undersøkelse viste at 50 prosent av menn i aldersgruppen 40-70 år kunne oppleve ereksjonssvikt, og 10 prosent av de spurte led av alvorlig ereksjonssvikt. Det er imidlertid viktig å huske på at ereksjonsproblemer ofte lar seg behandle, og at man fortsatt kan ha et godt sexliv selv om man har reisningsproblemer.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This