0
(0)

Tingretten tredoblet aktors straffepåstand da en 21 år gammel mann ble dømt i en overgrepssak i Rogaland.

Mannen er i Sør-Rogaland tingrett dømt til ett år og seks måneders fengsel for å ha forgrepet seg på en av de mindreårige spillerne han var trener for. Straffen er tre ganger så høy som det påtalemyndigheten la ned påstand om, skriver Stavanger Aftenblad.

I tillegg skriver tingrettsdommer Bjørn Enoksen Ristesund i dommen at retten har vært i tvil om straffen skulle vært høyere.

Flere av jentene på idrettslaget var samlet hjemme hos en av dem kvelden da overgrepet skjedde. Tiltalte var også der for å passe på.

Det endte med at han forgrep seg på en av jentene – som var under 16 år – i noe som retten beskriver som et overgrep som grenser opp mot såkalt «sovevoldtekt».

I tillegg til fengselsstraffen dømmes 21-åringen til å betale 70.000 kroner i oppreisningserstatning til fornærmede.

Tiltaltes forsvarer, advokat Stian Kristensen, sier til Aftenbladet at dommen blir anket.

DERFOR PUBLISERER
VI DENNE SAKEN

Hva har denne nyhetssaken på en sexpositiv nettside å gjøre, tenker du kanskje? Vi skriver om dette fordi vi ikke vil late som om seksualitet ikke har negative sider.

Sex uten samtykke, enten det er i kombinasjon med vold og trusler eller ikke, er ikke sex, det er overgrep og en kriminell handling som bør både anmeldes og straffes.

Både overgriper og offer kan være personer man ikke ser for seg i disse rollene, og sånn sett kan dette skje med hvem som helst, uansett status, roller, alder, kjønn, seksuell legning og etnisk, kulturell eller sosial bakgrunn.

Dersom du er blitt utsatt for overgrep bør du ta kontakt med fastlegen din eller ditt lokale krisesenter, politiet på 02800, er liv og helse i fare kan du ringe 112, støttesenter for kriminalutsatte på 800 40 008, eller du kan ta kontakt med DIXI Ressurssenter, som er et lavterskeltilbud for deg som er utsatt for seksuelle overgrep, eller kjenner noen som er utsatt, på telefon 22 44 40 50.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This