5
(2)

Det å ha trang forhud kalles fimose.Når man har trang forhud så kan man gjerne ikke trekke den fram og tilbake over penishodet, særlig når penis er erigert, eller det er smertefullt å gjøre det. 1-2 prosent av de av oss som har penis har trang forhud i tenårene.

Vanligvis så ordner det seg etter hvert som penis vokser i puberteten. Det hjelper på prosessen å skyve forhuden fram og tilbake over penishodet hver morgen og kveld i seks-åtte uker.

Bruk gjerne salve (for eksempel Hydrokortison), glidekrem eller uparfymert fuktighetskrem. Hvis det ikke blir bedre av dette, særlig hvis det er smertefullt eller blør, så bør man oppsøke lege.

Fimose kan være utfordrende ved samleie, hygiene eller onani. Når man ikke klarer å få vasket under forhuden så kan det oppstå infeksjoner. Disse er det viktig å få behandlet. Legen kan gi deg råd om hvordan du best går fram.

Trang forhud kan være arvet eller oppstå på grunn av skader. Hvis du opplever at den sprekker opp så kan det danne seg arrvev som gjør åpningen enda mindre. Hvis øvelse eller salve ikke hjelper så kan man bli henvist til gratis operasjon. Dette er ikke et stort inngrep og man kan vanligvis ha sex igjen etter under en måned.

Hvis det ikke plager deg at forhuden er trang og at du klarer å ha god hygiene, så er det ingenting i veien for å la den være som den er.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This