5
(2)

Når vi skal ha sex eller søker annen kontakt med andre mennesker er det svært viktig å få et tydelig samtykke.

Når man flørter kan det noen ganger være vanskelig å tolke om partner har gitt klarsignal eller ikke. Da bør man spørre for å være helt sikker.

Forskning på menn viser at de har en tendens til å overtolke hvor interesserte kvinner er i dem. Det betyr at det kan være lurt å spørre i stedet for å anta.

Så hva gjør man dersom man har fått blandede signaler?

Vårt råd er å tolke det som et nei. Hvis vedkommende har lyst til å gjøre det du har foreslått, eller tilsynelatende er i gang med å gjøre, så er det deres ansvar å gi et tydelig ja.

Hvis noen prøver å spille kostbare, så er det deres problem. Kanskje blir det færre som gjør det hvis de ikke får positiv respons?

Det er viktig å respektere et nei, og det kan formidles på svært mange ulike måter. For eksempel ved at man trekker seg unna, unngår blikkontakt, sier at det ikke passer nå, slutter å svare, og så videre. Det kan være lurt å tenke over om du har fått et nei som du ikke har oppfattet.

For ikke å tråkke over noen grenser er det best å stoppe om man ikke får et tydelig samtykke. Husk at å fortsette uten samtykke er et overgrep. Har du ikke lyst til å spørre fordi du er redd for å ødelegge stemningen, så er det sannsynligvis bare du som har lyst.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This