0
(0)

To menn er dømt til døden i Pakistan for å ha voldtatt en kvinne foran barna hennes etter at hun slapp opp for bensin på en motorvei i nærheten av Lahore.

Voldtekten som fant sted i september i fjor, utløste rasende reaksjoner i landet, og folk ble enda sintere da en politisjef la skylden på kvinnen for å ha kjørt bil om natten uten mannlig følge.

Rettssaken mot de to mennene varte i seks måneder inne i fengselet i Lahore. De ble også dømt til 14 års fengsel som må sones før de henrettes.

De to ble sporet opp via mobildata, og DNA fra åstedet samsvarte med deres DNA. De ble identifisert av kvinnen, og en av dem tilsto senere ugjerningen.

Det er svært sjelden noen blir dømt for voldtekt i Pakistan, og første gang noen er dømt til døden for gruppevoldtekt.

DERFOR PUBLISERER
VI DENNE SAKEN

Hva har denne nyhetssaken på en sexpositiv nettside å gjøre, tenker du kanskje? Vi skriver om dette fordi vi ikke vil late som om seksualitet ikke har negative sider.

Sex uten samtykke, enten det er i kombinasjon med vold og trusler eller ikke, er ikke sex, det er overgrep og en kriminell handling som bør både anmeldes og straffes.

Både overgriper og offer kan være personer man ikke ser for seg i disse rollene, og sånn sett kan dette skje med hvem som helst, uansett status, roller, alder, kjønn, seksuell legning og etnisk, kulturell eller sosial bakgrunn.

Dersom du er blitt utsatt for overgrep bør du ta kontakt med fastlegen din eller ditt lokale krisesenter, politiet på 02800, er liv og helse i fare kan du ringe 112, støttesenter for kriminalutsatte på 800 40 008, eller du kan ta kontakt med DIXI Ressurssenter, som er et lavterskeltilbud for deg som er utsatt for seksuelle overgrep, eller kjenner noen som er utsatt, på telefon 22 44 40 50.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This