5
(2)

Etter at du har hatt sex bør du alltid urinere. Særlig hvis du har hatt sex med en annen person.

Mens man har sex så kan bakterier man ikke vil ha der havne i urinrøret. Når du tisser så blir mange av bakteriene skylt ut, og man forebygger mot for eksempel å få urinveisinfeksjon.

Urinveisinfeksjoner skyldes bakterier, og vanlige symptomer på det er svie når man tisser, smerter i bekkenet, og at man føler at man må tisse svært ofte. Ubehandlet så kan den flytte seg oppover og forårsake en nyrebekkenbetennelse.

Alle har nytte av å tisse etter sex, men særlig de av oss som har vulva. Fordi vi har kortere urinrør, så er det større risiko for å få urinveisinfeksjon.

Andre ting som forebygger mot urinveisinfeksjoner er å tørke seg forfra og bakover (fra vulva og bak mot anus) når man har vært på toalettet, å ikke holde seg lenge før man går på do og tisser, og å få i seg nok drikke.

Hvis du ikke bruker å tisse etter sex og aldri har hatt en urinveisinfeksjon, så er det sannsynligvis ikke nødvendig å urinere etter sex, men det anbefales det likevel.

Best effekt får du hvis du går på do innen 15 minutter etter sex. Husk at du kan gå tilbake og kose videre etterpå hvis du har lyst.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This