5
(4)

Esther Perel skriver i bloggen sin om hvordan man kan starte og ha gode samtaler på første date. Dagens tips er for deg som ønsker ideer til hva man kan snakke om, og hva det kan være lurt å tenke på.

Perel skriver at vi ofte bevisst eller ubevisst går inn i et første møte med en slags sjekkliste, selv om vi liker å tro at vi har et åpent sinn. Det er ikke så rart, særlig for de av oss som har vært igjennom flere langvarige forhold tidligere og som har truffet en del mennesker i håp om at en av dem skal passe sammen med oss.

Noen spørsmål Perel foreslår å stille seg selv før man drar på date er for eksempel; Bruker du å snakke eller å lytte mest? Merker du noen gang at du leser opp CV-en din? Hvilke tema fokuserer du vanligvis på i et første møte, og hvorfor? Hvilke tema prøver du å unngå, og hvorfor?

Det å bli kjent med en ny person og la dem bli kjent med oss kan gjøre at vi føler oss sårbare, men kanskje hjelper det å ta tyren ved hornene? Still spørsmål som for eksempel hva slags tema ønsker du å få spørsmål om på en første date? Er det noe du vil spørre meg om, men som du ikke tør? Er det noe ved deg som ofte overrasker folk når de får vite det? Hva liker du dårligst ved å date? Hva håper du på når du dater? Hvordan syns du det har vært å møte meg så langt?

Esther Perel skriver at fristelsen til å være effektive og komme til regnestykket om vi tenker at dette mennesket er verdt å satse på eller ikke, kan gjøre at vi mister søkelys på det store bildet. Hen kan godt ha noe å tilby selv om personen ikke huker av aller de rette svarene. I stedet for å holde på de faste spørsmålene eller temaene så kan vi vinne mye på å la oss overraske litt.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 4

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This