5
(2)

Dagens tips handler om hva du kan gjøre hvis du er klar for å date igjen, men er nervøs for å gjøre det.

Når man har vært igjennom et samlivsbrudd får man gjerne mange velmente råd fra folk rundt seg. Alt fra at man bør begynne å date igjen så fort som mulig, at man bør ha uforpliktende sex før man går inn i et nytt forhold, til at venner har en person som de syns at burde bli din nye partner. Det kan føles ganske stressende. Vi er alle ulike og har forskjellige behov.

Når man blir singel igjen så tenker man gjerne mye på hva man i hvert fall ikke ønsker i en ny partner. Det kan gjøre en nervøs for å begynne å date igjen fordi man blir redd for å velge feil. Tenk heller på det som en fordel at du nå vet noe mer om hva du trenger i et eventuelt nytt forhold, og at du kan lete etter det du vil ha.

Husk at det ikke finnes noen regel for at du må begynne å se deg om etter partner igjen. Du kan vente i så kort eller lang tid som du selv vil. Ingen har rett til å dømme dine valg så lenge dere som dater samtykker.

Hvis du er redd for å bli hodestups forelsket så kan det være greit å vite at man i hvert fall til en viss grad kan styre når man blir forelsket igjen. Man må gjerne være litt åpen for å bli forelsket, og hvis man blir det så betyr det ikke at man må gjøre noe som helst. Kanskje kan man også bare nyte sommerfuglene i magen uten å erklære sin kjærlighet eller flytte sammen hvis man vil være fri en stund til.

Uansett om de rundt deg forventer at du skal harve over så mange som mulig eller finne en livspartner, så er det bare du som bestemmer hva du skal gjøre. Hvis du gruer deg til å begynne å date fordi du tror at du må gjøre noe du ikke vil, så anbefaler vi å tenke over hvorfor du tror at du må det. Kanskje er det bra å bryte med andres forventninger iblant.

Er du redd for at ingen vil synes at du er attraktiv etter en tid i forhold, så er det utrolig hva en tur til frisøren, litt oppmuntring fra venner, eller en flørt kan gjøre. Husk at mens du ble eldre, så ble alle andre det også. Hvis du har lyst til å ta opp tråden med en gammel flamme, så har hen sannsynligvis ikke vært frosset i tiden heller. Kroppene våre forandrer seg, og selv om utvalget kanskje ikke er likt som sist du var på jakt, så er det som regel muligheter der ute. Prøv å være så selvsikker som du kan.

Men hva hvis jeg får lyst til å ha sex igjen? Da bør du stole på at de du treffer er ærlige og har lyst til å ha sex med deg når de tar initiativ eller samtykker. Det er ikke din jobb å fortelle dem hvorfor de ikke burde ha lyst på deg, fokuser heller på å få så god kommunikasjon om sex som mulig helt fra starten av, og nyt oppmerksomheten.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This