5
(9)

Mange liker å seksualisere roller fra hverdagen eller fantasier. Stort sett alle har en sjef eller noen andre som har mer makt enn dem, og det kan være gøy å bruke roller fra disse hierarkiene i et samtykkende rollespill. Dagens tips handler om hvordan man leker med dominans og underkastelse. 

Ifølge en undersøkelse av Lehmiller har hele 93 prosent av kvinner og 81 prosent av menn fantasert om å bli dominert, og 83 prosent av kvinner og 73 prosent av menn fantasert om å dominere noen seksuelt.

Selv om de fleste av oss har fantasert om å dominere noen eller å bli dominert, så kan man ikke ta det som en selvfølge at nettopp din(e) partner(e) ønsker det. Noen fantasier passer best til å glede seg over uten å sette dem ut i praksis, og slik kan det være for noen med maktforskyvning.

Det er ikke greit å prøve å dominere eller underkaste seg noen fra første melding, eller å ta kontrollen uten samtykke.

Hvis dere vil eksperimentere, så kan dere kan teste å gi ordre, å gjøre tjenester eller å adlyde uten å ha særlig mye forkunnskaper, men dere bør minst ha avtalt et stoppord. Hvis dette ordet blir sagt, så må all aktivitet stoppe, og dere må snakke sammen om hva som ble galt. Kommuniser gjerne også underveis om noe føles litt ugreit, eller dere trenger å justere på noe.

Det finnes mange myter om dominans, for eksempel at alle kvinner liker menn som tar kontroll, at den eldste må bestemme, eller at det må være hardt og voldsomt. Mennesker av alle kjønn kan like alle typer roller, og det kan være sensuelt eller mildt og trøstende hvis man ønsker det.

Diskuter gjerne hva det er med dominans og underkastelse som tiltrekker dere og hva slags ønsker og grenser dere har. Det er ikke uvanlig å ønske å bytte på hvem som har hvilken rolle, så gjør gjerne nye avtaler om hvem som skal gjøre hva for hver gang, særlig i begynnelsen.

Hvis utforskningen gir mersmak, så kan man legge til objektivisering, (for eksempel kan en være “sexleketøyet” til den andre), bondage, disiplin, smertelek (Lenke til https://seksualitet24.no/utforsk-smerte/) eller å finne faste karakterer som dere rollespiller fra tid til annen, for eksempel fange og fengselsvakt, en trell og eier, eller lærer og elev.

Overgangen til når maktforskyvningen eller leken starter kan bli lettere av å ha definerte karakterer med egne navn, å ta på seg noe når leken starter (for eksempel et collar), eller å si det rett ut at «Nå begynner vi». Det er ikke noe galt med å trenge litt tid på å bli trygg, eller å gå ut av rollene en stund hvis det føles merkelig.

Å underkaste seg er for noen en måte å tillate seg selv å slippe løs og nyte på. Det kan føles frigjørende å bli «tvunget» til å gjøre ting som utfordrer en, eller som man innerst inne har lyst til, men ikke har gitt seg selv tillatelse til å gjøre. Særlig med en trygg dominant som roser hvis man mestrer utfordringene, og kanskje disiplinerer hvis det er ønsket. Mange underdanige tenner for eksempel på å tilfredsstille og adlyde når de er i rollen, noen liker å kjempe imot og fantasere om at partner(e) blir så opphisset at de ikke klarer å styre seg, og noen liker spenningen i å overlate kontrollen til noen andre for en stund.

Å dominere kan bety at man både planlegger hva som skal skje, og instruerer innenfor avtalte grenser. Noen dominante liker best å gi mye nytelse samtidig som de utøver en viss kontroll, andre vil straffe og belønne, eller å ha protokoller og disiplin med i rollespillet. Det kan gi et kick å få tillit i en slik lek.

Det er ikke slik at dominans og underkastelse må være strengt og mørkt. Det kan godt være lekent eller rampete, og det er lov til å le når det skjer noe morsomt (med mindre dere har blitt enige om noe annet). Kanskje får man ris hvis man begynner å le, og begynner å fnise fordi man innerst inne gjerne vil ha det?

Aftercare er viktig når man har hatt et rollespill med maktforskyvning. Det forebygger eventuelle misforståelser, eller at man begynner å skamme seg. Noen ganger er det nok å bare bekrefte for hverandre at man hadde det gøy, og at nå som rollespillet er over, så er man likeverdige igjen.

 

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 9

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This