4.8
(4)

Dagens tips er for deg som er nysgjerrig på å utforske en dominant rolle i et samtykkende rollespill. Start gjerne med å lese tipsene for underdanige. Mange av dem er like aktuelle for dominante, særlig det med å finne seg en mentor.

Underkastelse er en gave, og bør behandles som det. Det er lett å bli litt ruset på fantasier og begynne å kommandere andre uten å ha snakket om det på forhånd, men dette er ikke greit. Det at man kaller seg dominant og kanskje har testet litt maktforskyvning i sin favør betyr ikke at du skal dominere alle som kaller seg underdanige, eller fylle innboksene til underdanige med hva du har lyst til å gjøre med dem, uten at det er avtalt. Alle mennesker bør behandles nøytralt inntil dere eventuelt har blitt enige om noe annet.

Fordi noen underdanige har utfordringer med å si hva de ønsker, så må du bli ekstra god til å spørre og lytte. Samspill mellom en dominante og underdanige kan være dypt tilfredsstillende og vakkert når kommunikasjonen er på plass. Tillit bygges opp ved at man forhandler, leker sammen og opplever at grenser blir respektert.

Dominante har også grenser. Finn ut hva dine er, og sørg for at de blir respektert. Ikke alle forstår at grenser er like viktige uavhengig av rolle. Når du forhandler med partnere om grenser, ønsker og mål for leken, så husk å få med hva du ikke har lyst til å gjøre. Det er ingen handlinger som er obligatoriske.

Vi anbefaler å unngå å leke med mennesker som sier at de ikke har noen grenser. Dette tyder på at de har særdeles dårlig forestillingsevne, eller ikke er modne for å sette fantasiene ut i virkelighet. Det er viktig at du som dominant kjenner risikoene ved ting som dere vurderer å gjøre, og kan noe om sikkerhet, men det er like viktig at den underdanige gjør det slik at de kan gi et informert samtykke.

Hvis en potensiell partner enten ikke vil si hva slags grenser de har, eller ikke vil si noe om hva de liker, så er det en grunn til å vurdere om det er lurt å leke med dem. Det er selvsagt greit å være ny å utforske hva man liker sammen, men det er ikke ok å overlate til partner å skulle være tankeleser. Det kan være nyttig å få partner(e) til å fylle ut lister med hva de har lyst til å gjøre og ikke, og bruke dette som et utgangspunkt for hva dere har til felles.

Hvis du er nervøs før du skal dominere så anbefaler vi å avtale tydelig når dere skal være i rollen. Dere kan også bruke symboler som at en eller begge har på seg noe (for eksempel et collar) når dere er i rollene. Det kan gjøre det lettere å komme i gang. Husk at ingen er eksperter de første gangene, og å være rause med hverandre. Faller man ut av rollene, så kan man begynne på nytt, og det er lov å le.

 Det kan hjelpe å få den underdanige parten til å ta på seg bind for øynene hvis det er innenfor deres grenser. Det gjør at du slipper å tenke så mye på kroppsspråk, og kan fokusere på hva du gjør, og stemmen din. Det kan også bygge opp spenningen, og hjelpe deg i prosessen med å få den underdanige til å konsentrere seg og være i øyeblikket.

 Ikke lat som om du er erfaren eller kan noe som du ikke kan. Det er bedre å være ærlig om at du ikke har prøvd noe før og bruke god tid på utforsking selv om det kan føles som om det bryter med den dominante rollen. Så slipper man å bli tatt i å ha løyet, eller å gjøre feil som lett kunne vært unngått.

 Lær deg noe som du og eventuelle partnere får glede av. BDSM er forbundet med lite skader, men noen av aktivitetene medfører en viss risiko. Ikke bare er det flott i seg selv å ha kunnskap om BDSM, men det kan også gjøre deg mer attraktiv for potensielle partnere.

Tenk på hva slags type dominant du vil være, og om rollen kan variere ettersom hva din partner liker. Vil du være sensuell, disiplinerende, sadistisk, gi mest mulig nytelse, omsorgsfull og trøstende, streng eller uforutsigbar? Det å være dominant er ikke knyttet til noe bestemt kjønn, eller personlighetstype.

Det viktigste tipset er å ikke ta seg selv eller rollen for høytidelig, og å fokusere på å ha det gøy.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

4.8 / 5. 4

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This