5
(2)

Å flytte sammen med en ny partner er en positiv ting. Det føles ofte spennende, man er forelsket og gleder seg til å få mer tid sammen. Dagens tips handler om å få en så god overgang som mulig når en eier, og en flytter inn.

Diskuter gjerne på forhånd hvordan det økonomiske skal ordnes. Skal den som flytter inn kjøpe seg inn, eller betale leie? En samboerkontrakt er ofte på sin plass for å forebygge eventuelle konflikter.

Når man kommer med flyttelasset, har man kanskje flere av mange ting. Det kan være hensiktsmessig å kvitte seg med ting eller lagre ting dere har dobbelt opp av. Husk at dette er et hjem for alle som skal bo der, så det bør ikke være bare en persons ting som blir brukt, med mindre det er noe alle er enige om. Har dere ulik smak, så er det viktig at dere tar hensyn til hverandres ønsker. Det er ingen selvfølge at den som bodde der fra før, eller at den som hadde flest ting skal bestemme mest.

For den som flytter inn så kan det være utfordrende å prøve å finne plass og få hjemmefølelse i et allerede etablert hjem. Bruk gjerne litt tid på å snakke om hvordan dere vil ha det, og vær åpen for kompromisser.

For den som eier hjemmet så kan det føles overveldende at det kommer noen inn og skal ha plass til sine ting, og etablere nye rutiner. Tenk på hvordan du ville blitt mottatt hvis du skulle flytte inn hos noen andre, og på hva som kan få din nye samboer til å føle seg velkommen. Rydd gjerne plass før hen kommer, men husk at dere sammen bør bli enige om hvor mye plass som skal være «deres» og hvor den skal være. Ellers er det lett å føle seg som en gjest i stedet for som en likeverdig partner.

Gled dere over muligheten til å lage hverdagsrutiner sammen, og å skape et felles hjem.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This