0
(0)

En tidligere rektor i 50-årene er i Rana tingrett tiltalt for å ha bestilt og betalt for seksuelle overgrep mot barn.

Ifølge tiltalen fikk mannen barn under 16 år til å ha seksuell omgang med seg selv eller andre. Det skal ha skjedd ved at han overfor noen som var nær barnet ba om at slik handlinger ble utført og deretter betalt for å følge handlingene direkte over internett, skriver Rana Blad.

Hendelsene skal ha funnet sted da mannen arbeidet som rektor på en skole i Nordland.

Den tidligere rektoren står også tiltalt for anskaffelse og besittelse av bilder som seksualiserer barn.

Mannen ble siktet for handlingene i slutten av 2019. Forsvarer Tore Haug regner med at hans klient vil få en høy strafferabatt fordi det har tatt så lang tid før saken nå kommer opp for retten.

– Dette er en gammel sak som burde vært avgjort for lenge siden. Her nytter det heller ikke å skylde på at det har tatt lang tid som en følge av koronasituasjonen, sier han.

Saken kommer opp for Rana tingrett i løpet av juni. Det er satt av én dag til rettssaken.

DERFOR PUBLISERER
VI DENNE SAKEN

Hva har denne nyhetssaken på en sexpositiv nettside å gjøre, tenker du kanskje? Vi skriver om dette fordi vi ikke vil late som om seksualitet ikke har negative sider.

Sex uten samtykke, enten det er i kombinasjon med vold og trusler eller ikke, er ikke sex, det er overgrep og en kriminell handling som bør både anmeldes og straffes.

Både overgriper og offer kan være personer man ikke ser for seg i disse rollene, og sånn sett kan dette skje med hvem som helst, uansett status, roller, alder, kjønn, seksuell legning og etnisk, kulturell eller sosial bakgrunn.

Dersom du er blitt utsatt for overgrep bør du ta kontakt med fastlegen din eller ditt lokale krisesenter, politiet på 02800, er liv og helse i fare kan du ringe 112, støttesenter for kriminalutsatte på 800 40 008, eller du kan ta kontakt med DIXI Ressurssenter, som er et lavterskeltilbud for deg som er utsatt for seksuelle overgrep, eller kjenner noen som er utsatt, på telefon 22 44 40 50.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This