5
(1)

Hvem har vel ikke hørt at menn tenker på sex hvert syvende sekund?

Denne myten har blitt tilbakevist flere ganger, men likevel lever den videre på folkemunne. Den passer godt inn i kjønnede forventninger som at menn har mer lyst på sex og derfor tenker mer på det.

En undersøkelse fra 2011 viste at menn tenker på sex 19 ganger om dagen, og kvinner ti ganger om dagen i gjennomsnitt. Så sånn sett stemmer det at menn tenker mer på sex enn kvinner, men det var store individuelle variasjoner blant de som ble spurt, på tvers av kjønn.

Noen oppga at de tenkte på sex 388 ganger hver dag og noen en gang hver dag. Hvor ofte man tenker på sex er ikke nødvendigvis noe godt mål på hvor lyst man har på sex, og når man ber folk om å registrere hvor ofte de tenker på et bestemt tema, så er det ikke rart om de tenker litt ekstra mye på akkurat det.

Når det er sagt så skal det mye til før en tenker uvanlig mye på sex, og nesten uansett hvor ofte du tenker på det så er det ikke problematisk så lenge det ikke skaper utfordringer for deg eller andre.

Hvis du føler skam over å tenke på sex oftere enn du burde eller hvis du ikke klarer å rive deg løs fra fantasier slik at det går ut over relasjoner eller jobb så er det lurt å kontakte en sexolog eller psykolog.

Hvis det ikke lager problemer for deg så tenker du ikke for mye på sex. Gled deg over at du har en livlig fantasi, og forhåpentligvis tenker du på gode minner eller nye ting du har lyst til å oppleve. Det er et godt tegn å tenke mye på sex, fordi de som fantaserer mest er de som statistisk sett har færrest seksuelle problemer.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 1

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This