4.2
(5)

Når vi snakker om andre mennesker og skal beskrive hvorfor de er tiltrekkende for oss så bør man unngå rasifiserte uttrykk.

Ordet rasifisert kan forstås som at man anerkjenner at “raser” er en sosial konstruksjon, og peke på at en rasifisert person forbindes med noen egenskaper eller typer adferd på grunn av sin bakgrunn. En person som ikke er rasifisert ses på som normen. (1) Dagens tips er å unngå rasifiserte uttrykk. Eksempler på slike uttrykk er «eksotisk» og «BBC» (Big Black Cock).

Selv om det å kalle noen for en eksotisk skjønnhet kan være godt ment, så er det problematisk fordi det bygger på en forestilling om at de av oss som er fargede er annerledes enn de av oss som er hvite. Hvis man ser en vakker, farget kvinne og kaller henne eksotisk så er det fremmedgjørende. Det å seksualisere eller objektivisere andre uten samtykke er uansett ugreit (annet enn hvis det kun forblir en fantasi), men det blir spesielt ille når det er rasisme innblandet.

BBC er et uttrykk som peker på stereotypien om at fargede menn har større peniser enn andre. I tillegg er det gjerne med noen forventninger om at fargede menn skal være seksuelt aggressive, hypermaskuline og så videre. Det finnes egne pornokategorier hvor for eksempel hvite kvinner har sex med fargede menn. Noen fetisjiserer sex mellom mennesker med ulike hudfarger og kan for eksempel spørre en farget mann om han har en stor penis. Det skal man ikke gjøre. Rasisme er ikke bare det å tro negative ting, det kan også være å anta positive stereotypier om fargede mennesker.

Asiatiske kvinner antas av mange å være underdanige og passive. Noen beskriver at de har en “asiafetisj” og tilnærmer seg kvinner som er asiatiske på en veldig invaderende og objektiviserende måte. Dette er trakassering.

Intensjonen har ikke noen betydning når mottagere av rasifiserte uttrykk opplever det som rasisme. Som noen skrev på Twitter «Er du privilegert eller er du en kategori på pornhub?»

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

4.2 / 5. 5

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This