5
(3)

Hva om vi i stedet for å love hverandre å være sammen for alltid sa at vi skulle være sammen så lenge som det var sunt og positivt for alle parter?

Romantiske forhold kan være det beste i verden, og det verste, og det på samme dag. Det er naturlig at forhold går i bølger, men det er grenser for hvor store de bølgene bør bli før man sier takk og går.

Det betyr ikke at man skal gjøre det slutt ved det minste problem, eller hvis man ikke er 100 prosent lykkelig en dag, men det kan bety at man er ærlige med hverandre når ting føles umulig. Det er mye sunnere enn å bære på følelsen av at man er fanget. Kanskje er det også dytten som skal til for å få forholdet på rett kjøl igjen.

Det kan være bra med forpliktelse. Det kan gi tillit og motivasjon til å komme seg gjennom tøffe perioder, men det kan også gjøre at man blir lenger enn man burde i nedbrytende forhold.
Målet på et godt forhold er ikke nødvendigvis hvor lenge man har vært sammen, men om man bygger hverandre opp, samarbeider godt og gjør livet bedre for hverandre. Kanskje burde vi feire både brudd som forebygger større problemer og langvarige forhold?

Dagens tips er å ta en forholdssjekk minst en gang i året. Snakk sammen om ting dere trenger å jobbe med, og om hvordan dere har hatt det fram til da, om fremtidsplaner, om verdier og mål. Snakk gjerne med en parterapeut eller sexolog som kan hjelpe dere med å sette ord på det dere trenger å snakke om. Det å aktivt velge hverandre eller å ha en mulighet til å snakke igjennom eventuelle utfordringer er veldig bra for forholdet.

Forhåpentligvis så kan utfordringene løses før de vokser seg for store, og i verste fall så kan man bli enige om å gå fra hverandre før situasjonen er blitt helt fastlåst.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This