0
(0)

To tenåringsgutter er tiltalt for å ha voldtatt en jente under 14 år på et sanitæranlegg ved en campingplass på Sørlandet i fjor.

– Jeg tror knapt jeg har hatt noen saker som dette i løpet av min karriere på 25 år, sier statsadvokat Leif Aleksandersen i Agder statsadvokatembeter til Fædrelandsvennen.

En annen jente har status som fornærmet i saken etter å ha vært vitne til den angivelige voldtekten. Hendelsen skal ha skjedd i fellesferien i fjor sommer. Agder tingrett har satt av tre dager til saken som starter 12. juli.

Guttene, som begge er over den kriminelle lavalderen på 15 år, har ikke erkjent straffskyld etter tiltalen, men har erkjent at de har vært på stedet. Den ene skal ha hatt en mindre delaktig rolle i saken. De to er tiltalt for seksuell omgang med barn under 14 år på tre tiltalepunkter.

– Min klient mener at dette var noe som skjedde frivillig, og ser fram til å forklare seg om dette i retten, sier advokat Marius Staurset, forsvarer for en av guttene i saken.

Verken jentas bistandsadvokat eller forsvareren til den andre gutten, ønsker å kommentere saken overfor Fædrelandsvennen.

DERFOR PUBLISERER
VI DENNE SAKEN

Hva har denne nyhetssaken på en sexpositiv nettside å gjøre, tenker du kanskje? Vi skriver om dette fordi vi ikke vil late som om seksualitet ikke har negative sider.

Sex uten samtykke, enten det er i kombinasjon med vold og trusler eller ikke, er ikke sex, det er overgrep og en kriminell handling som bør både anmeldes og straffes.

Både overgriper og offer kan være personer man ikke ser for seg i disse rollene, og sånn sett kan dette skje med hvem som helst, uansett status, roller, alder, kjønn, seksuell legning og etnisk, kulturell eller sosial bakgrunn.

Dersom du er blitt utsatt for overgrep bør du ta kontakt med fastlegen din eller ditt lokale krisesenter, politiet på 02800, er liv og helse i fare kan du ringe 112, støttesenter for kriminalutsatte på 800 40 008, eller du kan ta kontakt med DIXI Ressurssenter, som er et lavterskeltilbud for deg som er utsatt for seksuelle overgrep, eller kjenner noen som er utsatt, på telefon 22 44 40 50.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This