5
(5)

Dagens tips er å ikke legge så stor vekt på å ha en hard ereksjon som varer lenge, men i stedet fokusere på nytelse for hele kroppen.

Ereksjonssvikt betyr at man ikke får stiv penis, eller at den ikke holder seg stiv lenge nok til at man kan ha samleie.

Hvis du er bekymret for at du har ereksjonssvikt, så anbefaler vi å oppsøke lege eller sexolog. De fleste som har en penis vil oppleve å få ereksjonsproblemer en eller flere ganger i løpet av livet.

Hvis du har det, så finnes det gode behandlinger. Hvis du ikke har det, så slipper du å bekymre deg unødig. Mange menn (særlig unge menn) tror at de har ereksjonssvikt, men ofte har de bare urealistiske forventninger til hvordan de skal prestere seksuelt.

Inntrykket fra porno er at man skal være steinhard i timesvis, mens et gjennomsnittlig samleie med en kvinne og en mann i virkeligheten varer i ca. 20 minutter, der ca. fem minutter er penis-i-vagina sex.

Det er selvsagt store variasjoner fra person til person i både hvor lenge ereksjonen varer og hvor hard man blir. Det er også helt normalt at reisningen kommer og går litt i løpet av den tiden man har sex, avhengig av om penis blir stimulert, og så videre.

Prestasjonsangst er også en av de vanligste årsakene til at man mister reisningen.

Det å sammenligne seg med andre er oftest en dårlig idé, fordi det viktigste er om du og din(e) partner(e) er fornøyde. God kommunikasjon er som alltid svært viktig. Kanskje er ikke partneren din så opptatt av hardhet eller meter per sekund som du tror?

Vi har en tendens til å tenke at sex er penetrering og at man derfor må ha en stiv penis for å kunne ha sex.

Ikke bare er det veldig heteronormativt, men man går glipp av veldig mye god sex ved å kun fokusere på inn og ut. De fleste kvinner får ikke orgasme av penetrering alene, så det er uansett lurt å bruke tid på andre ting. Mennesker av alle kjønn har bare godt av å utforske andre erogene soner enn kjønnsorganene og å bruke fingre, tunge, sexleketøy og mer.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 5

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This