5
(5)

Det er lett å overføre følelsene sine til andre, særlig når det gjelder negative følelser. Enten ved at man beskylder partneren sin eller en venn for å føle det du egentlig gjør, eller å overføre ansvaret til dem ved å si at det er deres skyld at du har det slik.

Følelser er noe vi alle må forholde oss til, både våre egne og andres. Noen ganger så kan vi la oss lure litt av dem. Vi kan tenke at en følelse gjør at vi må handle på en bestemt måte, overanalysere dem eller ignorere dem for lenge.

En fin tommelfingerregel er at følelser bare er følelser og ikke alltid forteller oss store sannheter om oss selv. De kan dukke opp, og man kan anerkjenne at de er der og la dem flyte videre uten å la dem diktere seg.

Et eksempel kan være hvis man føler seg sint, og får lyst til enten at andre rundt en skal være like sinte, eller at man blir aggressiv. Det er helt ok å være sint. Alle blir det av og til, men hvis det skjer ofte eller mye, så kan det være bra å se på faktorer som gjør en sint og om man kan endre noe. Det er ikke greit å hakke på andre for å gjøre dem sinte, eller å oppføre seg truende eller på andre måter rette sinnet utover. Det kan være godt å snakke med partner om det som gjør en sint, men da uten at partner skal ta ansvar for det en føler.

De av oss som er ensomme, deprimerte eller har dårlig selvbilde kan ha en forventning om at når man får seg en partner så skal alt ordne seg. I forelskelsesfasen så kan det også føles som at alle negative følelser er borte, men hverdagen vil før eller siden komme tilbake.

Hvis man på forhånd vet at man er redd for å bli forlatt eller har hatt utfordringer i tidligere forhold så anbefaler vi å kontakte en terapeut. Det kan man gjøre mens man er singel og søkende, eller tidlig i forholdet sammen med en ny partner. En god terapeut kan hjelpe til med å bli bedre på følelsesregulering og å ta ansvar for egne følelser. Det kan spare en for mange utfordringer senere.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 5

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This