5
(3)

Sykling kan påvirke evnen til å få ereksjon ved at sykkelsetet presser på mellomkjøttet som ligger mellom kjønnsorganene og anus.

Under noen omstendigheter så kan nerver og noen blodårer havne i klem. Tegn på at sykling kan påvirke reisningsevnen er hvis man føler prikking eller nummenhet i penis etter at man har syklet.

Sykling er flott trening og en populær fritidsaktivitet, så heldigvis er disse problemene relativt enkle å løse. Ta pause i noen dager hvis du kjenner prikking eller nummenhet i penis etter å ha syklet.

Så bør man kjøpe seg et nytt sykkelsete. Unngå smale seter, og særlig smale seter med V-fasong fremst. De stopper opp til 82 prosent av oksygenet til penis. Kjøp gjerne et bredt sete som fordeler kroppsvekten over et større område. Setet bør ha støtdemping, og være behagelig å sitte på. Gelefylte seter er bra.

En studie har vist at det å ha sykkelhåndtak som er like høyt som eller høyere enn setet kan gi mer trykk på mellomkjøttet. Velg gjerne en sykkel med et lavere styre, eller reguler ned det du har. Du kan få hjelp til å finne riktig balanse i en sykkelbutikk.

Forskning har også vist at sykler hvor man ligger tilbakelent ikke gir det samme trykket på mellomkjøttet som sykler hvor man sitter fremoverlent. Hvis du ikke lykkes med de to første tipsene og kanskje i tillegg har rygg- eller nakkeproblemer, så kan en slik sykkel være løsningen.

Effekten av lite oksygentilførsel til penis er som regel midlertidig, men bruk gjerne sykkelbukser med foring/ puter og ta pauser når du sykler lange turer.

Trening er bra for å forebygge ereksjonsproblemer, så vårt viktigste tips er å fortsette å sykle.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This