5
(3)

Sex under svangerskapet er helt ok, så lenge det er snakk om et ukomplisert og normalt svangerskap.

Både den gravide og partneren kan oppleve at de blir litt ekstra kåte under svangerskapet.
Den gravide kan i perioder eller faktisk gjennom hele svangerskapet føle en økt lyst til sex. Andre mister lysten, og kjenner seg kanskje til og med usexy.

Da er det jo greit å vite at mange menn tenner på at partneren er gravid. Det sies at gravide kvinner har sin egen glød, og mange synes de er ekstra feminine og kvinnelige mens magen vokser.

Det er likevel en del menn som vegrer seg for å ha sex med sin gravide partner, rett og slett fordi de er redde for å skade den gravide og barnet. Dersom paret snakker med en jordmor vil hun fortelle at det er helt trygt å ha sex under svangerskapet.

Mange par vil kanskje erfare at lysten ikke er helt på topp hos den gravide, og løsningen kan da være tålmodig og omtenksom «oppvarming». Etter en stund kan det godt hende at den gravides kropp finner igjen lysten, og man kan gå videre i den seksuelle leken.

Her har også den som ikke er gravid et visst ansvar for å ta det rolig når man først har kommet i gang. Det er en god regel at det alltid er den som trenger lengst tid for å komme i gang som styrer fremdriften.

 

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This