0
(0)

En 59 år gammel mann er i Bergen tingrett dømt til ni måneders fengsel for å ha befølt sin da ti år gamle stedatter og overvåket henne med skjulte kameraer.

Mannen plasserte skjulte kameraer i en røykvarsler, en lampe og to klokker i huset, som ligger i en av kommunene rundt Bergen, skriver NRK.

Politiet mener at han filmet stedatteren mens hun skiftet, var iført undertøy eller lå delvis avkledd i sengen på soverommet. Filmene ble overført til mobiltelefonens hans.

Retten mener at mannen med dette forsøkte å produsere fremstilling som seksualiserer barn.

– Vi er veldig glade for dommen, og det viktigste her er at fornærmede blir trodd, sier bistandsadvokat Cecilie Wallevik til Bergens Tidende.

Stefaren nekter straffskyld og vil ifølge forsvarer Marius Wesenberg anke dommen. Han er også dømt til å betale 40.000 kroner i oppreisning til stedatteren.

DERFOR PUBLISERER
VI DENNE SAKEN

Hva har denne nyhetssaken på en sexpositiv nettside å gjøre, tenker du kanskje? Vi skriver om dette fordi vi ikke vil late som om seksualitet ikke har negative sider.

Sex uten samtykke, enten det er i kombinasjon med vold og trusler eller ikke, er ikke sex, det er overgrep og en kriminell handling som bør både anmeldes og straffes.

Både overgriper og offer kan være personer man ikke ser for seg i disse rollene, og sånn sett kan dette skje med hvem som helst, uansett status, roller, alder, kjønn, seksuell legning og etnisk, kulturell eller sosial bakgrunn.

Dersom du er blitt utsatt for overgrep bør du ta kontakt med fastlegen din eller ditt lokale krisesenter, politiet på 02800, er liv og helse i fare kan du ringe 112, støttesenter for kriminalutsatte på 800 40 008, eller du kan ta kontakt med DIXI Ressurssenter, som er et lavterskeltilbud for deg som er utsatt for seksuelle overgrep, eller kjenner noen som er utsatt, på telefon 22 44 40 50.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This