5
(2)

Kommunikasjon er viktig når vi har sex, så hva gjør vi når vi ikke snakker samme språk? 

Har du lyst til å ha sex med noen, så er det flere tema som dere trenger å snakke om. Å være sikker på at man har et entusiastisk samtykke, å snakke om sikrere sex, grenser og ønsker. Dette kan man få til på flere ulike måter. Bare husk at dere ikke må ha sex fordi om dere har begynt å forhandle, og at det er helt ok å si nei hvis språkbarrieren føles uoverkommelig der og da.

Legg grunnlaget før dere er nakne

Uansett hvilken metode dere velger for å kunne forstå hverandre så kan det være lurt å få gått igjennom det mest grunnleggende før dere er nakne sammen. Det passer kanskje ikke så bra å ha penn og papir i sengen, eller å bruke mye tid på å taste på mobilen mens dere har sex.

Oversetting

Dere kan bruke en app eller nettside som for eksempel google translate og skrive til hverandre. Bare husk at disse oversettelsene ikke alltid er like gode, så vær romslige med hverandre og spør heller en gang for mye enn en gang for lite om det du lurer på.

Skriver dere mye på forhånd så vil dere ha et større grunnlag å gå ut ifra når dere begynner å ha sex. Kanskje har dere allerede diskutert hva dere liker eller ønsker at skal skje før dere møtes fysisk. Noen apper kan man også snakke til og få en direkte oversettelse lest opp. Skriftlig kommunikasjon kan fungere godt hvis en av dere har muntlig språk og den andre bruker tegnspråk.

Kroppsspråk

Kanskje kan dere forstå ja eller nei på hverandres muntlige språk, men ikke noe særlig mer. Da kan dere velge å være litt kreative for å forsikre dere om at dere har samtykke, og at alle får noe positivt ut av sexen. Hvis du vil bruke kondom, så kan du for eksempel velge å legge den i hånden til partner, eller vise den før du tar den på. Bare husk at kroppsspråk ikke er likt over hele verden. For eksempel så betyr et nikk i Bulgaria nei.

Kanskje vil det beste være å ved hjelp av oversettelser finne deres egne signaler for ja, nei, stopp, og mer. Det kan være håndsignaler, å vise tydelig hva å riste på hodet betyr, eller noe helt annet. Det viktigste er at det er tydelig og fungerer for dere i øyeblikket. Du kan også vise på deg selv hva du vil at din partner skal gjøre.

Bilder og film

En måte å vise hva man ønsker seg på er å vise illustrasjoner eller film. Det kan være anatomiske tegninger, porno eller erotisk kunst. Bare husk å spørre om partner(e) er åpne for å se slike bilder før du viser dem.

Ta dere god tid, kommuniser så tydelig dere kan, og kanskje kan dere til og med benytte muligheten til å lære noen ord på et nytt språk ved å vise noe og si hva det heter underveis.

Kilde: self.com

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This