5
(5)

Når man for eksempel dater, treffer andre mennesker for sex, eller driver med bondage alene så kan det være veldig lurt å ha en sikkerhetsperson.

En sikkerhetsperson er noen som vet hvor du er, og har en oppgave å gjøre hvis de ikke hører fra deg innen et visst tidspunkt, eller hvis du trenger hjelp. Eksempler på hva en sikkerhetsperson kan gjøre er:

  • Å ringe deg på et bestemt tidspunkt i løpet av en date og komme innom dersom du ikke sier et bestemt kodeord. Da bør de vite hvor du er, hvem du er sammen med og ha mulighet til å komme seg dit på relativt kort tid.
  • Å motta en melding i løpet av et avtalt tidspunkt. Hvis de ikke får melding så ringer de, og kommer innom hvis de ikke får svar når hen ringer.
  • Å holde et øye med deg på et arrangement hvis det er risiko for at du får anfall, lavt blodsukker eller lignende, og sørge for at du får helsehjelp hvis det er nødvendig.
  • Å vite at du binder taubondage på deg selv og enten er i nærheten mens du gjør det, eller sjekker inn på et avtalt tidspunkt.
  • Å motta en melding når du er trygt hjemme, og å svare med tommel opp.

Det er lurt å velge en sikkerhetsperson som kjenner deg, og som du kan stole på at stiller opp hvis nødvendig. Ha klare regler for hva som skal skje når slik at det ikke blir misforståelser. Ikke si ja til å være sikkerhetsperson hvis du ikke er villig til å gjøre det som kreves, eller ikke er sikker på hva det er du blir bedt om.

Man kan også argumentere for at vakter på klubber eller arrangementer er sikkerhetspersoner. Det er vanlig å ha vakter på BDSM-fester som bryter inn hvis stoppord ikke blir respektert, eller hvis andre regler blir brutt. Ikke fordi det er vanlig at noen bryter reglene, men fordi at hvis eller når det skulle skje, så er det noen som har ansvaret for å gripe inn. Dette kan gjøre at det føles tryggere å leke med noen en ikke kjenner så godt fra før hvis forhandlingene ellers har gått bra, og det er kjekt å ha noen å spørre hvis en ser noe som man reagerer på.

Det å ha en sikkerhetsperson kan gjøre at en føler seg tryggere, og gi mulighet til å leve ut en større del av sin seksualitet. Vi ønsker ikke å overdrive risikoen ved å ha uforpliktende sex, eller å skylde på utsatte som har opplevd overgrep. Vår intensjon er kun å tipse om ting som kan gjøre opplevelsene bedre. Ingen har plikt til å ha en sikkerhetsperson, og det garanterer heller ikke mot negative opplevelser.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 5

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This