5
(1)

President Joe Biden åpner igjen for at hjelpeorganisasjoner kan fremme familieplanlegging, uten frykt for straffereaksjoner fra USA.

President Donald Trump vedtok i 2017 at organisasjoner som ønsket amerikansk støtte måtte sertifisere at de ikke ville «utføre eller aktivt promotere abort som en familieplanleggingsmetode».

Dette rammet også hjelpeorganisasjoner som fikk støtte til prosjekter innen mødre- og barnehelse, ernæring, hiv/aids, behandling av malaria, tuberkulose og tropiske sykdommer, og vann-, sanitær- og hygieneprogrammer.

Norge ga flere ganger uttrykk for bekymring overfor USA og viste til hvilke begrensninger dette fikk for hjelpeorganisasjonenes virksomhet.

Torsdag undertegnet president Joe Biden en presidentordre som avskaffet forgjengerens politikk på området, kjent som Mexico City Policy. Det er gode nyheter, mener utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H).

– Jeg er glad for at president Biden nå avskaffer den såkalte Mexico City Policy. Norge ser fram til å jobbe tett sammen med USA igjen i det globale arbeidet for å fremme og beskytte kvinners og jenters menneskerettigheter, inkludert seksuell og reproduktiv helse og rettigheter, sier Søreide.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 1

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This