5
(5)

Nå er det sommer, og avisforsidene er fylt av slanketips og bilder av bikinikledde kvinner. Dagens tips handler om hvordan man får sommerkroppen. 

Det er nemlig veldig enkelt: Du tar den kroppen du har, og så kler du deg i sommerklær (eller ikke – hvis du er nudist). Alle kropper er bra kropper, også når det er sommer og med mindre klær på.

Det er lett å sammenligne seg med andre, eller å bli usikker når varmen kommer snikende og klærne fra i fjor på mystisk vis har krympet i skapet. Men ikke la deg friste til å skamme deg, eller utsette aktiviteter til du er muskuløs nok eller lignende.

Vi har godt av å gjøre ting som gir oss glede. Det er bra for både psykisk og fysisk helse, så fokuser på det du har lyst til å gjøre og at du er den samme som du var i fjor, uavhengig av om kroppen har forandret seg litt eller ikke.

Syns du det er vanskelig å finne badetøy eller sommerklær som du blir fornøyd med? I stedet for å utsette jakten fordi du vil tilpasse kroppen til klærne, så anbefaler vi å heller starte tidligere med å lete etter det riktige plagget.

I stedet for å ta den ene badedrakten som henger igjen på stativet i butikken samme morgen som du skal bade, så gå til en ordentlig undertøysbutikk eller sportsbutikk og få hjelp til å velge noe som du vil føle deg mer vel i. Det finnes også mye fint på nett.

Kanskje vil du føle deg bedre i badebuksa hvis du kan venne deg på å gå med den hjemme, og kjøper en modell som sitter bra. Det å kose deg, bade eller sole deg i badebuksa vil forhåpentligvis gjøre at du glemmer å fokusere så mye på hva andre syns, og i stedet får positive assosiasjoner til badetøyet. Husk at du har like stor rett til å kunne vise hud og få sol på kroppen som alle andre.

Du fortjener å ha det gøy, å slappe av og nyte sommeren like mye som alle andre, og kroppen din er allerede en sommerkropp. Husk solkrem, og nyt sommeren.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 5

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This