5
(2)

Solveig Hokstad er ny leder i Norsk forening for klinisk sexologi (NFKS).

Foreningen organiserer en stor del av norske sexologer, spesielt de som er er autorisert gjennom NACS, Nordisk forening for klinisk sexologi.

På årets årsmøte i Norsk forening for klinisk sexologi takket leder Tore Holte Follestad for seg etter fire år i sjefsstolen, og årsmøtet valgte spesialist i sexologisk rådgivning (NACS) og sykepleier Solveig Hokstad som leder for foreningen. 

NFKS er en forening for fagpersoner som jobber innenfor fagfeltet sexologi. Foreningen tilbyr rammeverk som etiske retningslinjer, kurs, konferanser, tverrfaglig nettverk og veiledning. NFKS har foruten et klinisk og rådgivningsfokus også et seksualpolitisk fokus.

Hokstad har vært leder for både Sex og samfunn (1990-97) og Sex og Politikk (2007-15), vært konsulent på Prosenteret, er spesialrådgiver innen SRHR (seksuell og reproduktiv helse og rettigheter) og vår nå sist tilknyttet Folkehelseinstituttet.

Hokstad er utdannet sykepleier og har gjennomført sexologistudiet ved Universitet i Agder. Hun underviser blant annet i hvordan en kommune kan bli seksualvennlig, om seksuell helse for alle og hun er opptatt av seksualpolitikk i praksis opp mot internasjonal seksualpolitikk og -rettigheter.

(Kilde: NFKS, finnensexolog.no og LinkedIn, foto: Facebook)

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This