5
(4)

Det å «holde tellingen» i et forhold kan være et tegn på underliggende problemer. Det betyr gjerne at dere trenger å diskutere arbeidsfordeling eller noe annet på en ordentlig måte.

Har du stått og sortert klesvask og tenkt «Nå har jeg sikkert gjort dette tusen ganger, og hen har bare gjort det tre ganger så lenge vi har vært sammen»? Da er det lurt å prøve å finne ut hva årsaken er. Handler det om at den ene i forholdet gjør mye mer husarbeid, eller kan man prøve å bytte litt om på hvem som gjør hva?

Hvis du har tenkt «Skal han suges nå igjen? Når var sist jeg fikk oralsex?» eller lignende, så handler det kanskje om at man har et udekket behov. Vil du ha mer av noe, så er det viktig å sette ord på det og be om det. Det er som regel ikke lurt å sammenligne direkte og for eksempel si at man må ha nøyaktig like mange orgasmer, men man kan snakke om nytelse og at det er viktig at alle får dekket sine seksuelle behov.

Dersom det er noe du ikke liker spesielt godt å gjøre, men som partner(e) ønsker seg, så er det viktig å snakke om grenser. Kanskje skal du ikke gjøre det, eller selv ta initiativ når du føler for det. Kanskje er ikke partner(e) klar over at man ikke syns det er det beste i verden, eller vil slutte å mase hvis hen blir gjort oppmerksom på at du føler at det blir for mye.

Det å telle og følge med på hvem som gjør eller får hva kan være et tegn på at dere bør få rådgivning eller terapi. Utfordringen dere trenger å jobbe med kan være kommunikasjon, grensesetting eller lignende, og det kan en god psykolog eller sexolog hjelpe dere med.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 4

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This