5
(4)

For noen er det å besøke en butikk som selger sexleketøy helt hverdagslig, men for andre kan det føles litt skummelt og nesten uoverkommelig pinlig.

Forhåpentligvis vil disse tipsene gjøre at du føler deg tryggere ved ditt neste besøk.

Når du kommer inn i butikken vil du sannsynligvis få spørsmål om du ønsker hjelp. Hvis du ikke ønsker det så er det helt i orden å svare nei takk, eller at du bare vil kikke litt.

Hvis det er noe spesielt du leter etter så lønner det seg ofte å spørre om hjelp. Personalet kjenner butikken og utvalget godt, og kan komme med anbefalinger. De vet hvilke produkter som er populære og har god kvalitet.

Ser du ikke det du ønsker deg? Mange butikker kan bestille produkter som de ikke har på lager, men da må de få vite hva det er du leter etter.

Personalet er der for å hjelpe og har hørt det meste før, så du trenger ikke å være redd for å bli dømt.

Fordi vi ikke er vante til å snakke om seksualitet med fremmede så kan det føles rart å skulle spørre om personlige eller intime ting, men personalet er forberedte på slike spørsmål.

Det er også vanlig at de ansatte har signert en taushetsavtale med butikken, så de kommer ikke til å fortelle noen andre om besøket ditt. Husk at butikken er der for alle, uansett seksuell orientering, kjønn, fetisj, erfaringsnivå, funksjonsnivå eller sivilstatus.

Det er lov til å ta på utstillingen (produkter som er pakket ut), og å skru dem på for å se hvordan de fungerer.

Spør betjeningen om lov før du eventuelt åpner en ny eske hvis du vil se på en annen farge, eller noe som ikke er utstilt.

En vibrator kan testes ved å holde den mot nesetippen, eller hånden. Ikke hold sexleketøy mot intime områder, selv ikke utenpå klærne. 

Har du et budsjett for innkjøpet så er det bra å si det til den som hjelper deg. Da vil de finne noe fint i din prisklasse. Det hjelper også å nevne produkter du har hatt og vært fornøyd med, eller egenskaper du leter etter.

Du trenger ikke å gå i detalj hvis du ikke vil, men hvis det føles greit så er det bra å si for eksempel: “Jeg liker at den er stillegående”, “Jeg syns det er bra at den er lett å rengjøre” eller “Jeg foretrekker noe som kan lades opp i stedet for å måtte bytte batterier”.

Det er greit å diskutere ulike leketøy og prisene med betjeningen eller den/de som du handler sammen med, men prøv å ha et positivt fokus.

Har du kjøpt noe tidligere som du ikke har vært fornøyd med, så vær saklig. Husk at det vanligvis ikke er butikkselgerne som bestemmer prisene eller utvalget, men du kan be dem gi en tilbakemelding til de som gjør det.

Det er helt greit å ikke ha lyst til å kjøpe noe, men unngå å gjøre narr av produkter eller menneskene som liker det. Kanskje kunden som går og kikker ved siden av dere elsker akkurat det dere snakker om, og blir såret. Det holder lenge å si at “Dette er ikke noe for meg”.

Personalet skal behandles med respekt. Ikke sjekk dem opp, og ikke still dem personlige spørsmål som for eksempel om de selv har brukt bestemte produkter.

Det er helt i orden å ha med seg en venn(er), eller partner(e) til butikken for å handle sammen, eller bare fordi man ikke ville gå alene.

Mange butikker arrangerer også homeparties hvis man vil handle hjemme. Dette står det ofte informasjon om på butikkens nettside, eller man kan spørre i butikken.

Det er ikke nødvendig å si at det er en gave hvis det ikke er det. De som jobber i butikken ser mange kunder hver dag, og kommer sannsynligvis ikke til å huske hva du har kjøpt hvis dere skulle møtes senere.

Vær realistisk og ærlig med deg selv når du kjøper noe. Det er ingen grunn til å kjøpe ekstra store kondomer hvis du ikke trenger det, for å imponere personalet.

Har du lyst på den største pisken de har, så kjøper du den. Personalet vil ikke bli sjokkert. Det viktigste er at du velger et produkt som passer ditt behov, og som du blir fornøyd med.

Se gjerne Dagens tips: Fjellvettreglene for kjøp av sexleketøy for mer informasjon.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 4

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This