5
(1)

Dagens tips handler om seksuelle fantasier. Hva gjør du hvis du har seksuelle fantasier som skremmer deg?

Kanskje har du onanert, fått orgasme og etterpå blitt bekymret for noe av det som dukket opp i fantasiene dine?

Da er du ikke alene.

Det er ikke uvanlig å fantasere om ting som en ikke identifiserer seg med, ikke ville gjort i virkeligheten eller som er ulovlig.

Det er viktig å huske på at fantasier bare er fantasier. Det er bare du som vet hva du fantaserer om, og ingen andre får vite det hvis ikke du forteller dem det.

Har du tenkt på noe som er ulovlig eller uetisk, så er det ikke noe å bekymre seg for med mindre du vurderer å gjøre fantasiene til virkelighet.

Det er ikke ulovlig å fantasere. Hjernen vår gir oss noen ganger bilder av ting vi overhodet ikke kunne funnet på å gjøre, også når vi er kåte. Dette betyr ikke at en har dårlig moral eller at en er farlig.

Hvis du har fantasert om noe som ikke er forbudt, men som du blir overrasket av eller føler skam for å ha tenkt på, så kan du ta det helt med ro.

Det er ikke uvanlig å fantasere om sex som går på tvers av ens verdier, eller seksuelle orientering. For eksempel så kan man fantasere om å bli voldtatt, men det betyr overhodet ikke at man ønsker å oppleve det i virkeligheten.

Det å bli voldtatt er per definisjon noe som skjer mot ens vilje. Hvis tanken bekymrer deg kan du prøve å finne ut av hva det er ved scenarioet som tiltrekker deg og fokusere mer på det.

Kanskje handler fantasien om å gi seg selv tillatelse til å nyte fordi man blir “tvunget” og ellers syns det er utfordrende slippe løs uten å føle skam. Kanskje handler det om at man ønsker at noen skal synes at en er så attraktiv at de bare må ha sex med deg. Dette kan du bygge videre på hvis du ønsker mindre fokus på det som føles vanskelig, eller du kan fortsette å nyte fantasien og vite at den ikke trenger å bety noen ting.

Hvis du har en eller flere fantasier som fortsatt gjør deg bekymret, så kan det være verdt å snakke med en sexolog om det. Fantasier kan være en fin måte å teste ut ting på som man vurderer å gjøre, men ideene kan også bare forbli i fantasiverdenen.

Husk at det er du som styrer dine handlinger. Fantasiene bestemmer ikke hva du skal gjøre.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 1

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This