5
(5)

Fem unge jenter fra Bryne videregående skole kvalifisert til NM Ungdomsbedrift og de har laget sitt eget seksualundervisningsspill.

«Ungt Entreprenørskap» er en ideell, landsomfattende organisasjon som sammen med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.

Organisasjonen ønsker å være en brobygger mellom skole og arbeidsliv og de forskjellige oppleggene gjennomføres i nært samarbeid med det lokale arbeids- og næringsliv. På denne måten bygges bro mellom teori og praksis, og bidrar til å øke kreativitet og relevans i læreprosessene. Ungt entreprenørskap er ment å være en brobygger mellom skole og arbeidsliv.

For tiden arrangeres NM Ungdomsbedrift og «Sexucation UB» fra Bryne videregående skole er kvalifisert til å representere Rogaland. De deltar i kategoriene «Beste sosiale entreprenør» og «Innovasjonsprisen», sistnevnte i samarbeid med Virke.

«Sexucation UB» består av fem engasjerte jenter som går på barne- og ungdomsarbeiderfaget. Bedriften har utviklet et brettspill som skal hjelpe til med seksualundervisningen på skolen. Målet er å forbedre seksualundervisningen på skoler, slik at det blir mindre «tabu» å snakke om for både lærere og elever.

Her er en lenke til bedriftens video-pitch.

Bedriften består av Oliwia Ege, Kristine Stangeland Johansen, Anette Braut Barane, Maria Hermansen og Malin Skeie Andersen, sistnevnte er også daglig leder.

Bedriften har også sin egen konto på Instagram. 

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 5

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This