5
(5)

Ordet vagina kommer fra det latinske ordet som betyr slire. På norsk sier vi også skjede. En slire er et langt, smalt futteral for å oppbevare et sverd i.

Det er ikke overraskende at vaginaen har fått et navn som peker på å bli fylt, men den har også mange andre funksjoner, som for eksempel å være fødselskanal.

Noen tror at skjeden er et tomt rør inne i kroppen hele tiden, men det er ikke sant. Når en blir kåt utvider skjeden seg slik at det blir plass til en eventuell penetrering.

Samtidig fukter den seg og blir lengre. Det kan derfor være smertefullt å ha sex uten at man er forberedt på det. Kanskje har du selv kjent at du får mer glede av penetrering når du var ordentlig tent først, eller at du da kunne bruke en større dildo, eller fistes.

Det varierer mye fra person til person hva som gjør en kåt, men å snakke om sex, klining, å stimulere klitoris eller bryster gir nytelse og gjør at skjeden forbereder seg på penetrering hos de fleste.

Sex er mye mer enn penetrering, og alt man gjør som bidrar til seksuell nytelse kan regnes som det. Vi omtaler derfor ikke andre seksuelle handlinger som forspill, men regner alt som en del av sexen.

Dagens tips er å huske at skjeden ikke er et åpent hulrom i kroppen og derfor bruke mer tid på andre typer seksuell stimuli før man eventuelt har penetrerende sex. Det kan gi økt nytelse.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 5

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This