0
(0)

«Jeg forlot Nytfestivalen på søndagen mer skamløs enn da jeg inntok den på fredagen.» Dette er en av tilbakemeldingene som arrangør Kjersti Helgeland fikk som tilbakemelding etter fjorårets festival i Oslo.

Nytfestivalen ble første gang arrangert i 2018, og i 2020 blir det altså tredje gang den går av stabelen. Det kan med andre ord se ut som om den er kommet for å bli.

Nå er datoene for Nytfestivalen 2020 klare, det er store muligheter for å bli enda mer skamløs på Litteraturhuset, 6. – 8. november.

70 PROSENT KVINNER

Tilbakemeldingene etter årets festival skal ifølge en spørreundersøkelse blant de besøkende være svært gode.

Festivalen tiltrakk seg hele aldersspennet fra elever i videregående skole til pensjonister. Cirka 70 prosent av publikum var kvinner, men alle kjønn og legninger var representert, opplyser festivalen på sine hjemmesider.

Mange som jobber med seksualitet på et eller annet vis opplever festivalen både som en arena for faglig påfyll, og for å møte kollegaer, forklarer arrangøren.

ØNSKER MER AV OG FOR MENN

36 prosent av de som svarte på undersøkelsen mente de hadde fått økt sin kunnskap om seksualitet, mens 45 prosent mente de hadde fått inspirasjon til å utforske sin egen seksualitet. 40 prosent anmerket at de følte seg tryggere på å snakke om seksualitet.

Festivaldeltakerne ga tilbakemeldinger om at de ville ha mer av og for menn, med en positiv vinkling på mannens seksualitet. De ville gjerne også ha mer tid til mingling og møter mellom festivaldeltakerne, og de ville ha enda flere foredrag og workshops om hvordan man kan få et bedre sexliv, med søkelys på praktisk kunnskap.

Festivalen arrangeres både i Oslo og Bergen. For mer informasjon, ta en titt på Nytfestivalens hjemmeside.

 

Foto: Nytfestivalen/Marco Zimberlin

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This