5
(3)

Bondage, det å begrense noens bevegelsesfrihet, er svært populært.

I en undersøkelse fra 2015 blant unge mennesker (18-29 år) fant Bente Træen ut at 21 prosent av de spurte mennene og 32 prosent av kvinnene hadde prøvd sexlek hvor man blir bundet.

I en stor undersøkelse fra Durex i 2005 svarte 20 prosent av deltakerne på verdensbasis at de hadde prøvd det. Bondage er for de av oss som liker det veldig fint, og i de fleste tilfeller ikke særlig risikabelt. Likevel er det lurt å vite om noen sikkerhetstips som kan hjelpe deg i leken.

Generelt

Om du bruker håndjern, en sovepose i lær, plastfolie, mansjetter eller noe helt annet, så er det noen ting som er nesten universelle. Du bør for eksempel aldri forlate noen i bondage.

Plutselig kan de få panikk, miste blodtilførselen fordi noe er for stramt, eller lignende. Selv om det er sjeldent, så må man forberede seg på at noe kan gå galt. Derfor er det viktig å være til stede hele tiden, og det er dessuten ulovlig å gå fra noen i bondage.

Husk å sjekke blodtilførselen underveis og vær var hvis huden skifter farge eller blir kald, man begynner å hovne opp, eller lignende. Vi anbefaler ikke å knytte tau rundt halsen eller kjønnsorganene, spesielt hvis tauet er stramt eller skal festes i et fast punkt. Risikoen for fall og/eller at man klemmer sammen luftrøret bør vurderes nøye.

Dere bør alltid planlegge for en kjapp og sikker vei ut av bondagen. Hvis stoppord blir brukt, det oppstår en situasjon som gjør at dere må gå, eller det er nødvendig av andre grunner så er det viktig å kunne agere raskt.

Ha saks eller grenklipper i nærheten og lett tilgjengelig hvis du skulle trenge dem. Bandasjesaks med butte ender er fint til både plastfolie, lærmansjetter og tau for å unngå å skade huden, men husk at hvis tauet er stramt eller mansjettene tykke så trengs det ofte mer kraft for å kutte dem. Om du bruker mansjetter eller andre ting med låser, så er det viktig å ha nøkler i nærheten. Ha gjerne en nøkkel som du “gjemmer” eller viser fram til mottaker, og en ekstra som du vet at er lett tilgjengelig i tilfelle krise.

Det er veldig forebyggende med god kommunikasjon. Å vite om faktorer som påvirker leken, som medisiner, sykdommer eller bevegelseshemninger, er viktig (og dette gjelder for både giver og mottaker).

Tillit er essensielt, og den bygges opp gjennom god kommunikasjon og respekt for hverandre. Hvis mottaker føler seg trygg, så er det også lettere å forebygge nerveskader og annet fordi man tør å si ifra hvis noe føles feil.

Det er lurt å ha en madrass under hvis det er risiko for å ramle ned, miste balansen eller lignende. Når du vurderer hvordan du skal feste noen, tenk på hva som ville skjedd hvis de falt eller besvimte. Hvis det ikke er trygt, så bør du endre planen eller legge noe under.

Tau-bondage

Tau-bondage kan man gjøre både på andre og seg selv. Hvis du gjør det alene, så anbefaler vi å ha en sikkerhetsperson.

Det er lurt å øve. Tau-bondage blir stort sett bare tryggere og bedre jo flere ganger du gjør det. Alle kropper er ulike, og man trenger tid for å bli god på å vite hva som er for stramt eller for slapt, hvordan fordele tauet best mulig, og hva slags tau man liker å jobbe med. Når du skal velge tau, gå for et relativt fast tau som hamp, bomull, silke eller nylon og unngå tau med stretch, eller å bruke nylonstrømper. Knutene i tau eller andre materialer som kan strekkes blir ofte umulige å få opp, og tauet kan bli strammere enn man hadde tenkt.

Husk at bondage kan være så enkelt som å holde noen fast. Du kan ta deg god tid til å utforske hvis du vil prøve noe avansert, og det er mange spennende steg på veien. Gå gjerne et bondage-kurs hvis du har mulighet til det. Der kan du lære både viktige ferdigheter og kjenne på hvordan du syns det er å leke med bondage.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This