0
(0)

Det kan være lett å glemme hvorfor man valgte hverandre når man irriterer seg over at kjæresten nok en gang har glemt å ta ut søpla. For å minne seg selv på hvorfor man er sammen og at forholdet er verdt å ta vare på kan du gjøre en enkel øvelse: Tenk 3 positive tanker om partneren din hver dag.

Du trenger ikke å finne på nye ting hver dag, men sannsynligvis vil du legge merke til flere egenskaper du er takknemlig for etter hvert som du gjør øvelsen. Tingene kan være ting de har gjort, en personlig egenskap eller noe hen betyr for deg. For eksempel: Jeg liker at partneren min er lett å snakke med, jeg setter pris på at hen tenker på meg og sender sms når vi ikke er sammen, og jeg er takknemlig for at hen er en god forelder.

Hvis du gjør dette over tid kan fokuset endre seg fra at man stort sett legger merke til ting å irritere seg over, til at man ser flere positive ting som man er glad for. Hverdagsutfordringer blir ikke borte og må fortsatt jobbes med, men man blir påminnet om hva man er takknemlig for.

Vil du gjøre partneren din glad, så kan du si de tre tingene til hen. Du kan foreslå at dere sier tre ting til hverandre, eller bare bekrefte kjæresten din litt ekstra. Si det gjerne med en gang når du legger merke til noe positivt. “Jeg er så glad for at du husker å vanne plantene”, eller “Jeg liker at du er sterk”. Vi trenger alle bekreftelse og å bli sett, og det er lett å føle at man blir tatt for gitt hvis man ikke får det.

Det kan føles litt kunstig i begynnelsen, men det blir raskt en vane. Syns du det er vanskelig å huske, så kan du legge det til et fast tidspunkt på dagen, eller skrive det inn i kalenderen din. Har dere en dårlig dag, så er det likevel lurt å gjøre øvelsen. Kanskje er det da dere trenger det aller mest?

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This