5
(4)

Eldre mennesker har mer sex enn noen gang før- både alene og med partner(e). Mange eldre har god helse, og vi lever lenger. Dagens tips handler om sex for de av oss som er eldre.

Det første tipset er å fortsette å ha sex. Hvis du har lyst, så er det bra for deg å ha sex både med deg selv og sammen med partner(e). For mange stopper sexlivet opp hvis de mister sin livspartner, men mange eldre mennesker onanerer, og kjærligheten kan blomstre på nytt også i moden alder. Det er også stadig flere eldre som kjøper sexleketøy. Har du ikke onanert før, så er det ikke for sent å begynne.

For de av oss som har vulva, så trenger vi ofte å få tilført litt ekstra fukt når vi blir eldre. Bruk gjerne glidemiddel når du har sex, om så bare for nytelsens del hvis det ikke er nødvendig.

Noen møter på utfordringer med seksualiteten sin med alderen. Søk hjelp hvis det er noe som er galt. Hverken sexologer eller leger setter noen øvre aldersgrense for å snakke om seksualitet eller å løse seksuelle problemer. Husk at en noe redusert helse ikke trenger å bety slutten på sexlivet. Mye kan bøtes på hvis man ber om hjelp.

Når man blir eldre er det noen ting ved seksualiteten som kan endre seg, mens andre holder seg stabile. Er du swinger eller BDSMer, så vil du høyst sannsynlig fortsette med det også i moden alder. Seksuell orientering kan være flytende, men for de aller fleste så holder den seg stabil gjennom livet. Noen skeive mennesker går tilbake i skapet når de blir eldre, men hvis det føles trygt, så anbefaler vi å være åpen. Det er bra for den psykiske helsen og livskvaliteten.

For mange tar det lengre tid å få orgasme med alderen, men det trenger ikke å være negativt. Det kan føre til at man bruker lenger tid på sex, og at man ikke bare jager orgasmen, men nyter egen eller hverandres kropper på nye måter. Dessuten så har man ofte bedre tid til sex og nytelse når man er eldre. Det anbefales å fortsette å ta på hverandre hvis du har partner. Fysisk berøring gir nærhet og oxytocin, noe som er bra uansett om det fører til andre typer sex eller ikke.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 4

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This