
Sexterapi – en nettserie fra Seksualitet24
EPISODE 1: Seksualitet og kreft. Hva skjer egentlig med seksualiteten når vi blir kreftsyke og må gjennom enten operasjon, stråling eller cellegift – eller alle tre? Hvorfor er det så vanskelig for helsepersonell å snakke om seksualitet i forbindelse med kreft? Hva er en dilator? Jeanette har vært gjennom både livmorhalskreft og brystkreft og forteller hvordan hun taklet sykdommen og seksualiteten. Vi snakker også om prostatakreft og tipser om seksuelle hjelpemidler. Med spesialist i sexologisk rådgivning og 1. lektor ved NTNU Vigdis Moen og leder for Gynkreft-foreningen Jeanette Hoel.

EPISODE 2: Seksualitet og svangerskap. Vi snakker om sex før, under og etter svangerskapet. Sex kan fint være en del av svangerskapet, men det er lov å tenke utradisjonelt. Her er det massevis av råd, både for den gravide og for partneren. Vi tar også opp hvordan IVF (kunstig befruktning) kan påvirke seksualiteten og sexlivet. Med jordmor Ingvill Dalseg, barnevernspedagog og sexolog Silje Holtmoen Akø, samt jordmor og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS) Jeanette Venås Engebretsen.

EPISODE 3: Menns seksualitet. Er det sant at mange menn rent generelt er kjedelige i senga, og at det er derfor mange kvinner synes sex uinteressant? Vi snakker om menns seksualitet, men får også innspill på hva kvinner tenker. Og hvor stor er en god, norsk arbeidspenis? Vi ser også på seksuelle hjelpemidler og leketøy for menn. Ja, og så får vi vite hvorfor det noen ganger (!) er lov å være fornøyd når du har fått clamydia… Med lege, psykiater, forfatter og spesialist i klinisk sexologi (NACS) Haakon Aars, sykepleier, helsesykepleier og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS) Ellinor Larsdotter Svisdal, samt Tore Holte Follestad, sykepleier og spesialisist i sexologisk rådgivning (NACS) og leder for Norsk forening for klinisk sexologi.

EPISODE 4: Seksualitetens myter og eventyr. Noen myter er morsomme og søte, andre er direkte skadelige. Hva kan de gamle folkeeventyrene fortelle oss? Vi knuser myter og lærer om «blue balls», frokostblanding mot onani og at noen menn er traktorer og kvinner romskip. Med sykepleier og sexolog Even Tyr Bjerkeli, sexpositiv sexpolitisk aktivist Lynn Myrdal og sykepleier, helsesykepleier og sesialist i sexologisk rådgivning (NACS) Ellinor Larsdotter Svisdal.

EPISODE 5: Seksualitet og barn. Her bør alle som er foresatt eller jobber med barn og unge følge med i timen. Våre gjester i studio gir råd og tips om hvordan man snakker med barn og unge om seksualitet og hvordan vi best mulig kan beskytte dwm mot overgrep. Med spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), samtaleterapeut, foredragsholder, pedagog og forfatter Margrethe Wiede Aasland og barnevernspedagog og sexolog Silje Holtmon Akø.

EPISODE 6: Seksualitet og skam. Skam kan ofte være både helseskadelig og undertrykkende, men det er ikke all skam som er skadelig, noen ganger trenger vi den for å navigere i et stadig mer komplisert samfunn. Går det an å «fargelegge» skam? Og hva om vi ser på noe av det som blir betraktet som skammelig som et talent i stedet? Kanskje er det på tide å skamme seg litt mindre og nyte desto mer? Med: Spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), psykologspesialist og universitetslektor Silje-Håvard Bolstad, samt sexolog-student og kroppsaktivist Aud Jektvik og sykepleier og sexolog Even Tyr Bjerkeli.

EPISODE 7: Polyamori. Er det sant at det å være «poly» bare er en unnskyldning for å være utro? Er det tilfelle at polyamorøse har mer sex enn andre? Hvem kan være «poly»? Stemmer det at polyamorøse er flinkere til å snakke med sine partnere enn monogame? Og hva med de stakkars barna? Vi spurte og fikk svar. Med sexologi-student og kroppsaktivist Aud Jektvik og sexpositiv sexpolitisk aktivist og talsperson for PolyNorge Lynn Myrdal.
