5
(8)

I januar lanseres nettserien «Sexterapi» fra Seksualitet24. Her blir det rene ord for penga, og du skal ikke se bort ifra at programlederen både rødmer og blir satt ut av sexologenes råd.

Det er Seksualitet24 sin redaktør Tore Aasheim som er programleder, og som gjennom foreløpig seks programmer utforsker seksualitetens mangfold med noen av landets mest profilerte sexologer og fagfolk på området.

– Selv om sexologene kaller en spade for en spade, så er ikke dette først og fremst «pute-TV», målet er å spre kunnskap og forståelse på områder som for noen er både vanskelige og tabubelagte.

Aasheim har gjennom en årrekke jobbet som journalist med fagområdet seksualitet, blant annet i «Billedbladet Nå», ungdomsbladet «Vi & Gutta» og som mangeårig redaktør i bladet Cupido.

Nettseriens første seks program omhandler blant annet «Svangerskap og seksualitet», «Sykdom og seksualitet», «Barn og seksualitet», «Menns seksualitet», «Seksualitet og skam» og «Myter og seksualitet». Det blir også en bonusepisode om polyamori.

– Siden programmene kan ligne podcaster får fagfolkene lov å snakke ferdig og blir ikke avbrutt av en programleder som må passe på sendetiden. Vi lot også fagfolkene komme sammen og diskutere seg imellom, slik at det var ikke slik at én og én sexolog stilte opp for et kjapt intervju, men ble noen ganger utfordret av kollegaer, forteller Tore.

Serien retter seg først og fremst til unge voksne fra slutten av tenårene og til godt voksne. Man tar opp sex-trender blant unge, samt ser på det faktum at eldre både utforsker og nyter sex til langt opp i årene.

– Det var ikke fritt for at noe av informasjonen ble ganske overveldende, og det hendte vel at rødmen tok over TV-sminken et par ganger, avslører Aasheim, som også forteller at serien byr på rørende øyeblikk.

– Én av gjestene forteller om sin kamp for å ta tilbake seksualiteten etter både å ha blitt rammet av brystkreft og livmorhalskreft. Det ble et sterkt vitnesbyrd på hvor viktig seksualiteten er i alle faser av livet. Noen av sexologenes historier fra sitt terapeutiske arbeid var også sterke og rørende, mens andre var veldig søte og morsomme, forteller Aasheim.

Serien byr også syndige folkeeventyr, lekestue for voksne og speed-runde med myteknusing.

«Sexterapi» kommer som egne programmer på Seksualitet24. og på en egen YouTube-kanal i løpet av januar neste år.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 8

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This